Rezultatul final al alegerilor de la Universitate se va decide în turul II

Rezultatul final al alegerilor de la Universitate se va decide în turul II
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Primul tur al alegerilor pentru poziția de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, desfășurat luni, 22 aprilie 2024, nu a fost unul decisiv.

Candidatul care a obținut cele mai multe voturi - 299 - prof. univ. dr. ing. Marian Barbu, decanul Facultății de Calculatoare, nu a depășit însă pragul necesar pentru a câștiga alegerile din primul tur, adunând 43,99 la sută din totalul voturilor.

L-au urmat, cu egalitate de voturi, câte 106, conf. univ. dr. Ștefan Baltă, fost prorector UDJ, și prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, fost președinte al Senatului UDJ în perioada 2019 - 2024, procentual aceștia obținând câte 15,54 la sută din voturi.

Acești trei candidați se vor înfrunta în turul II. Ceilalți trei participanți la cursă au avut urrmătoarele rezultate: prof. univ. dr. Nicoleta Bărbuță Mișu - 86 de voturi, adică 12,61 la sută; prof. univ. dr Daniela Buruiană, actualul rector interimar, 46 de voturi, adică 6,74 la sută, iar prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius Stanciu, fost prorector al UDJG, 38 de voturi, adică 5,57 la sută din total. Rămâne de văzut către care dintre primii trei clasați se vor duce voturile acestea și care va fi deznodământul.

În cazul în care eventualele contestații, dacă vor exista, vor fi rezolvate în termenul legal, urmează, peste două zile, turul al II-lea. Acesta va avea loc pe 25 aprilie, cu afişarea rezultatelor şi depunerea eventualelor contestaţii pe 26 aprilie, urmând ca ele să fie soluţionate până pe 29 aprilie, iar şedinţa Senatului pentru validarea rezultatelor să aibă loc pe 30 aprilie 2024. Următorul pas, care va avea loc în două zile de la primirea confirmării rectorului din partea Ministerului Educaţiei, este desemnarea prorectorilor.

Urmează etapa alegerii decanilor, care se va derula astfel: 30-31 mai, depunerea candidaturilor, 3-4 iunie, avizarea acestora în consiliile facultăţilor, 5 iunie, avizarea dosarelor de concurs de către Biroul Juridic al Universităţii, 6-7 iunie, desfăşurarea concursurilor pentru selectarea decanilor şi anunţarea rezultatelor, 10 iunie, emiterea deciziilor de numire a decanilor şi, pe 11-12 iunie, desemnarea prodecanilor.

pnl3
Citit 3327 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 09:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.