E oficial! Șoferii prinși băuți sau drogați rămân 10 ani fără carnet!

E oficial! Șoferii prinși băuți sau drogați rămân 10 ani fără carnet!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Parlamentul a adoptat marți proiectul de lege care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto, informează Hotnews.ro. 

”Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a explicat marți senatorul Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului legislativ.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Camera Deputaților era camera decizională pentru acest proiect de lege, care a fost aprobat în decembrie anul trecut de Senat. Proiectul a fost depus în luna septembrie a anului trecut în parlament.

”După LegeaAnastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a mai transmis miercuri Cazaciuc.

Legea va merge acum la promulgare la președintele Iohannis. 

Citit 1618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

  • postat de macarie banu
    Miercuri, 15 Mai 2024 07:41
    89.137.225.***
    si apoi,cand sunt prinsi fara carnetul suspendat......cat e amenda?! Sau doar sunt avertizati,unii,fiind prima data?!
    0
    1
  • postat de Gigi
    Marți, 14 Mai 2024 18:17
    5.13.182.***
    Deci nu 10 ani, ci pana la 10 ani.....e pusa asa cu schepsis...
    1
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.