Drum județean, ”blocat” de un accident cu victime multiple

Drum județean, ”blocat” de un accident cu victime multiple
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

A fost mobilizare de forțe în nordul județului, pe un drum județean intens circulat și loc al multor evenimente rutiere grave. Zeci de pompieri, paramedici, polițiști și jandarmi au declanșat un ”Plan Roșu” de intervenție pentru a simula salvarea mai multor victime rezultate dintr-un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un microbuz de transport persoane. 

"Accidentul" a fost semnalat la 112, în jurul orei 11,00, lângă Tecuci. "Scenariul exercițiului organizat și desfășurat vineri a presupus că un accident rutier care a avut loc pe DJ 252, la limita localității Cosmești cu Tecuci, a dus la rănirea persoanelor dintr-un microbuz, încarcerarea unor victime din autoturismul cu care a intrat în coliziune, urmate de producerea unui incendiu. Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns și având în vedere numărul mare de persoane implicate, la nivelul județului Galați a fost declanșat Planul Roșu de intervenție. Au fost alertate instituțiile care asigură funcții de sprijin și forțele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Galați, care s-au deplasat la locul intervenției cu un punct de comandă mobil, trei autospeciale de stingere, două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de primă intervenție și comandă, trei echipaje de prim ajutor SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Galați. Din cauza numărului mare de victime, s-a activat grupa operativă a inspectoratului. S-au constituit echipaje specializate de căutare, descarcerare și salvare a victimelor, s-a realizat evacuarea acestora și s-a asigurat asistența medicală și transportul la postul medical avansat, unde a avut loc triajul", a precizat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Exercițiile de acest tip sunt considerate absolut necesare și urmăresc modul de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă. Alături de pompieri, polițiști și jandarmi, la exercițiu au mai participat reprezentanți ai Crucii Roșii - Filiala Galați, Colegiului Psihologilor - Filiala Galați și ai SVSU Cosmești.

Citit 7661 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2024 23:36

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro