Începe recensământul - De mâine recenzorii vor bate la uşă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Începe recensământul - De mâine recenzorii vor bate la uşă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine, 20 octombrie 2011, este prima zi când recenzorii vor bate la uşă pentru realizarea operaţiunii „Recensământul populaţiei şi al locuinţelor - 2011”. După ce îi vom recunoaşte că sunt chiar recenzori? „Fiecare va purta pe umăr o geantă de culoare albastră, dar cel mai important este că fiecare va avea o legitimaţie de recenzor, cu care se va legitima”, ne-a spus Nicolae Marinescu, director al Direcţiei de Statistică Galaţi. 

Fiecare legitimaţie are precizate numele şi prenumele recenzorului, numărul  legitimaţiei, localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, seria şi numărul cărţii de identitate. „Cetăţenii trebuie să verifice dacă recenzorul care bate la uşă are pe legitimaţie ştampila Consiliului local din localitatea respectivă”, a adăugat interlocutorul.

Fiecare cetăţean trebuie să răspundă la întrebările formulate pe cele trei fişe de recensământ obligatorii, cu privire la „Persoană” (P), „Locuinţă, clădire” (LC) şi „Gospodărie” (G). Recenzorul este cel care completează fişa. În cazul în care unii cetăţeni au rude care lipsesc de la domiciliu, atunci li se va cere să răspundă şi la întrebările de pe alte trei chestionare, în funcţie de situaţie: dacă este plecat din localitate temporar, pe o perioadă îndelungată sau este venit din altă parte.  

 

Citit 2344 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2011 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.