Pe lângă calitatea produselor alimentare pe care le servesc, curățenia ireproșabilă și calitatea muzicii „prestate” pentru clienți, restaurantele ar trebui să fie atente și la alte aspecte, care țin de protecția mediului și pe care unii probabil că le consideră fleacuri. Nu e deloc așa, iar acest lucru este confirmat încă o dată de concluziile unui control efectuat de Garda de Mediu la un operator economic din Galați care desfășoară activități de „restaurante și organizare de evenimente”.
Comisarii de mediu gălățeni au constatat că activitatea localului respectiv se desfășura fără deținerea autorizației de mediu, deși aceasta este obligatorie, conform legislației în vigoare. De asemenea, lipsea actul de reglementare pentru alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate și nu erau respectate prevederile legale privind nivelul de zgomot generat de activitate.
„Pentru aceste abateri, s-au dispus măsuri imediate de conformare, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 60.000 de lei și i s-a suspendat activitatea până la obținerea autorizației necesare”, potrivit Gărzii de Mediu Galați.
„Garda Națională de Mediu reamintește tuturor agenților economici importanța respectării legislației de mediu. Vom continua verificările pentru a preveni și sancționa orice activitate care afectează sănătatea populației și echilibrul ecologic!”, precizează instituția.
Facem precizarea că Garda de Mediu nu a făcut public numele restaurantului închis.