Pana de curent din "Aviaţiei" - De ce au rămas în beznă trei cartiere

Pana de curent din "Aviaţiei" - De ce au rămas în beznă trei cartiere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Ziua cea mai lungă pentru zeci de mii de oameni rămaşi fără curent

„Electrica SDEE Galaţi cere scuze tuturor clienţilor afectaţi de întreruperea în alimentarea cu energie electrică din data de 15 noiembrie 2011”, aşa începe comunicatul de presă remis ieri de Electrica după avaria care a ţinut în beznă trei cartiere cu zeci de mii de locuitori, timp de peste 12 ore.

„Întreruperea a fost cauzată de o avarie fără precedent care a condus la sistarea energiei electrice în zona Aviaţie – cartierele Micro 38, 39 şi 40.

Echipele de intervenţii au acţionat prompt, încă de la primele ore ale dimineţii (de marţi – n.red), dar dimensiunea incidentelor şi motivele multiple cauzatoare ale acestei avarii au făcut ca finalizarea lucrărilor să fie întârziată. Motivul principal al avariei a constat în tasarea terenului din zonă, fenomen care a afectat şase cabluri. Miercuri, 16 noiembrie, la ora 1.00, toţi consumatorii din zonele afectate au fost realimentaţi cu energie electrică. Conducerea Electrica Galaţi mulţumeşte pentru înţelegere tuturor consumatorilor afectaţi de aceste evenimente nedorite. Electrica SDEE Galaţi face toate eforturile pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, se arată în comunicatul semnat de directorul Electrica SDEE Galaţi, Iulian Aramă.

„Sinistraţii” din Aviaţiei

Ziua cea mai lungă – aşa ar putea fi catalogată de cei care au fost victime ale uneia din cele mai mari pene de curent din istoria recentă a Galaţiului. O zi care a început marţi la prânz şi s-a terminat miercuri, mult după miezul nopţii. Atât a durat întreruperea luminii.

Au fost zeci de mii de oameni dintr-una din cele mai populate zone ale oraşului care au stat probabil cu ochii pe ceas, înjurând printre dinţi şi întrebându-se cât vor mai sta fără lumină şi fără căldură, întrucât a fost întreruptă şi alimentarea punctelor termice, iar centralele de apartament, logic, s-au oprit şi ele. Cu televizoarele şi radiourile mute, cu calculatoarele doar simplu mobilier în casă, cu lumânări sau lanterne aprinse pentru a merge la baie sau pentru a se mişca prin apartamente fără a se lovi de colţuri sau de uşi, cu mâncarea din frigidere în pericol să se strice, cu frigul unei nopţi reci de toamnă intrându-le în oase, „sinistraţii” din cartierele Micro 38, 39 şi 40 s-au simţit ca în vremurile de tristă amintire, atunci când totul era la raţie.

„Crăciunul” din noiembrie

În fine, s-a terminat, iar lumina a revenit. A fost o avarie, ba chiar una de amploare, aşa cum se spune în comunicat. Că Electrica şi-a trimis oamenii să remedieze situaţia – este ceva normal. Cum normală este, într-o lume civilizată, şi prezentarea scuzelor către toţi cei care au fost afectaţi.

Unii dintre aceştia au comentat, furioşi, pe site-ul „Vieţii libere”, iar alţii, mult mai numeroşi, au sunat la redacţie, întrebându-ne ce se întâmplă. Evident că s-au folosit şi cuvinte imposibil de reprodus pe hârtie din cauza „încărcăturii” lor.

Dar au fost şi oameni care au făcut haz de necaz. Iată o declaraţie delicioasă, a cuiva care a stat ore în şir în beznă şi în frig, dar cu simţul umorului intact: „Când trece un tramvai pe stradă, parcă e Crăciunul, aşa de luminat este”. Dar, aşa cum spuneam, „Crăciunul” s-a terminat. E din nou noiembrie.

Citit 3117 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.