ANL de Tecuci

ANL de Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o lună, 64 de familii tinere din Tecuci s-ar putea muta în casă nouă, în blocurile ANL construite la intrarea în municipiu, dinspre Galaţi. Potrivit primarului tecucean, Eduard Finkelstain, locuinţele au fost deja repartizate, şi municipalitatea se pregăteşte să le dea în folosinţă.

Cererea de locuinţe sociale, la Tecuci, este destul de mare. Potrivit primarului, există aproximativ 800 de cereri depuse, din care 120 reprezintă urgenţe. Aceste solicitări care nu suferă amânare şi-ar putea găsi rezolvarea graţie celor trei proiecte importante pe care Primăria Tecuci le are deja la Ministerul Dezvoltării. Ele vizează construirea unui bloc de 44 de apartamente pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, construirea a şase locuinţe în sistem duplex, deci 12 apartamente, pentru a rezolva problema taberei de sinistraţi şi, desigur, continuarea proiectului ANL Tecuci, prin construirea, în etapa a doua, 64 de apartamente pentru tineri.

„Solicitările noastre sunt în atenţia ministerului cu care am avut discuţii şi în finalul anului 2008 şi la începutul lui 2009. Le au în atenţie şi încearcă să le dea o sursă de finanţare, să le prindă pe programele naţionale pe care le derulează Ministerul Dezvoltării. Nouă ne rămâne să le urmărim şi să purtăm un dialog constructiv cu cei de acolo pentru a ne sprijini intrarea în licitaţie şi apoi în execuţie a acestor lucrări”, ne-a declarat primarul Finkelstain.

Investiţiile în beneficiul tinerilor nu se opresc aici. „Am purtat discuţii cu Inspectoratul Şcolar Judeţean în vederea construirii unei grădiniţe în Cartierul Zona Industrială, cartier sudic al Tecuciului, aflat la intrarea dinspre Galaţi, care cuprinde populaţie tânără. Apariţia ANL şi a unui cartier de locuinţe pentru tineri, pe Legea 15, înseamnă un număr însemnat de copii, iar grădiniţa care funcţionează acolo este la parterul unui bloc şi, deşi e bine amenajată, e loc de mai bine. Am localizat terenul necesar şi am discutat deja să fie prins ca investiţie nouă în programul viitor”, a mai adăugat Eduard Finkelstein.

Citit 2624 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.