Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a participat la Conferința națională „Contribuția comunității științifice la evaluarea riscurilor pe întreg lanțul alimentar – o abordare științifică multidisciplinară pentru dezvoltarea alimentelor viitorului”, organizată de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin Punctul Focal EFSA în România.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai universităților, institutelor de cercetare, organizațiilor de profil și ai autorităților publice, într-un dialog dedicat siguranței alimentare, inovației și sustenabilității.
Printre proiectele inovatoare prezentate s-a remarcat și contribuția universității gălățene, cu produsul „Whoopie Ice” – înghețată din zer dulce concentrat, dezvoltat în laboratoarele Universităţii. Alte inovații expuse au inclus „Fursecurile fortifiate cu pulbere din frunze de broccoli” (IBA București), „ROOTS – băutură funcțională artizanală din ingrediente recuperate” (USV Iași), precum și „Ouăle Ochioase” și „Ouăle Inimoase” (IBNA Balotești).
Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție intitulată „RoGust – o alegere pentru viitor”, unde institutele și universitățile participante au prezentat produse alimentare reformulate și funcționale, rezultate din proiecte de cercetare naționale și internaționale.

