Astăzi, în sudul Moldovei, condiţii de ploaie şi vânt - Iarna revine cu pretenţii

Astăzi, în sudul Moldovei, condiţii de  ploaie şi vânt - Iarna revine cu pretenţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După soarele primăvăratic şi ireal din zilele premergătoare sărbătorii de Bobotează, iarna revine cu preţenţii de doamnă aspră. Astăzi, în judeţul Galaţi, vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, ne anunţă Centrul Meteorologic Regional Moldova. „Sunt condiţii de ploaie şi, pe alocuri, se pot înregistra cantităţi de 10-15 litri de apă pe metru pătrat. Tot începând de astăzi, în zona de sud a Moldovei, precipitaţiile vor fi însoţite de vânt care va sufla cu 60 de kilometri pe oră”, ne-a spus Gina Tiron, şef serviciu meteorologic din cadrul CMR Moldova.

Mâine, lapoviţă şi ninsoare

La noapte şi mâine, procesul de răcire va continua, cerul va fi   acoperit, iar precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.  

Vântul va înregistra intensificări de până la 65 kilometri pe oră, spulberând zăpada. Îndeosebi în zonele de deal sunt condiţii de polei atât în seara zilei de 6 ianuarie, cât şi în 7 ianuarie. Începând cu ziua de 8 ianuarie şi următoarele până pe 10-11 ianuarie, vântul va scădea în intensitate, temperatura aerului va fi în limitele normale ale acestei perioade. Vor fi minime de minus 3-4 grade Celsius noaptea şi zero grade, maximum 1 grad Celsius ziua.

Citit 1550 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2012 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.