UPDATE - Protestele continuă la Galaţi (VIDEO)

UPDATE - Protestele continuă la Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 19:00 - Deşi la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor mai rămăseseră doar câteva zeci de oameni din cei circa 300 de gălăţeni care au participat la marşul Alianţei pentru Conciliere, în faţa Prefecturii au început să se strângă alţi cetăţeni. După jumătate de oră, deja numărul celor prezenţi depăşea 70, iar oamenii veneau în continuare. De această dată, numărul tinerilor este superior pensionarilor. Tinerii cântă, dansează, flutură drapele şi folosesc vuvuzele, strigând mesaje antiguvernamentale şi antiprezidenţiale. Ca o „etichetă” pentru mişcare, tinerii au şi un panou pe care alături de numele ţării noastre apare semnul de „like” de pe Facebook.


Aproape 200 de membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere s-au strâns vineri în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva Guvernului aflat la putere şi a preşedintelui Traian Băsescu. „Suntem convinşi că cineva se va trezi şi că cineva capabil va prelua puterea. Nu vrem vărsare de sânge ca în anul 1989. Nu vrem ca preşedintele nostru să fie omorât. Dar ne-a ajuns cuţitul la os!”, a strigat Vasile Panţuş, preşedintele Alianţei.

După lozinci precum „Demisia!”, „Jos Băsescu!” sau „Jos Guvernul!”, Panţuş a mers la prefect pentru a-i înainta o listă de revendicări. În lipsa prefectului, acesta a fost primit de un consilier. „Au preluat revendicările noastre şi au promis că le vor trimite de urgenţă Guvernului României. Am cerut, în primul rând, demisia Guvernului şi a preşedintelui. Printre măsuri se mai numără şi crearea unui salariu echilibrat în toate domeniile, eliminarea nepotismului şi crearea locurilor de muncă”, le-a explicat acesta protestatarilor, la ieşirea din instituţie.

Mai departe, pensionarii au pornit într-un marş, însoţit de fluiere puternice şi de lozinci la sediul PDL. Acolo, însă, nu au fost primiţi de nimeni. „Au încuiat poarta! De parcă s-ar apăra de câini, dar nou nu suntem câini! Vrem dreptate, egalitate, prosperitate!”, a strigat, supărat, Panţuş. După pichetarea sediului PDL, protestatarii s-au îndreptat în marş spre Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a-şi striga, în continuare, nemulţumirile.

Citit 2542 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2012 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.