Manifestări pe 24 Ianuarie - Adio Bal de Ziua Unirii

Manifestări pe 24 Ianuarie - Adio Bal de Ziua Unirii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dacă de Ziua Unirii am fi dat dovadă de unitate în gândire şi acţiune, evenimentul ar fi prins viaţă încă din acest 24 ianuarie”, a transmis, acru, prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, într-un comunicat de presă prin care anunţă că balul programat pe 24 ianuarie nu se mai ţine. Prefectul precizează că la iniţiativa lui, pe 2 ianuarie, s-a constituit un grup de sprijin şi de lucru, având ca obiectiv organizarea unor evenimente în municipiul nostru, „în urma cărora Galaţiul ar fi devenit capitala României timp de trei zile”.

Cele trei zile erau 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor, 29 iunie – Ziua Dunării şi 29 noiembrie – ziua Sfântului Apostol Andrei. Cât despre organizarea Balului Unirii, pe 24 ianuarie, prefectul subliniază că finanţarea urma să se realizeze prin contribuţia exclusivă a participanţilor, nu din bani publici. „Ca urmare a publicării anunţului privind aceasta iniţiativa, am primit mesaje  de la foarte mulţi gălăţeni aflaţi în diaspora, interesaţi să contribuie la acest proiect. Din cauza contextului politic şi social din ultimele zile, organizatorii evenimentului au considerat că ar fi bine să renunţe la organizarea balului în acest an, dar să continue acţiunile pentru atingerea obiectivelor convenite. Grupul de iniţiativă va continua să informeze gălăţenii cu detalii privind acest proiect cultural pentru a evita scepticismul şi confuziile care au contribuit şi la suspendarea acţiunii din 24 ianuarie a.c”, se arată acid în comunicatul semnat de Paul Florea.

Programul manifestărilor organizate marţi de Prefectură încep, ca de obicei, la Biserica Vovodenia, la ora 12,00 cu slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a mamei sale, continuă la statuia domnitorului unde participanţii vor juca „Hora unirii” şi vor avea parte de un concert de fanfară şi se încheie la Muzeul „Casa Cuza Vodă”.

Citit 2177 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2012 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.