Casa groazei din Vlăşcuţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Caz şocant, întâmplat în perimetrul satului Vlăşcuţa (fost Drăculeşti), din comuna Măstăcani, vinerea trecută, după căderea întunericului. Tânăra I. G. (n. 1981), cu domiciliul în Smulţi, se deplasa împreună cu concubinul ei Sorin Z., din Ghidigeni, pe Drumul Naţional 26, de la Folteşti, pe malul Prutului, spre Vlădeşti şi mai departe. Fuseseră la Galaţi să-şi viziteze copilul dat în plasament la o familie.

La Bariera Traian, un şofer milos – după ce a aflat că  pasagerii lui sunt internaţi la Spitalul de Psihiatrie Găneşti – i-a dus pe gratis până la Folteşti. Aici norocul i-a părăsit pe cei doi concubini. După vreun sfert de oră de făcut autostopul, pentru că nimeni nu oprea, au hotărât să plece spre Găneşti pe jos, cale de vreo 50 de kilometri. Şi s-au întins la mers!

Până la Vlăşcuţa nu i-a deranjat nimeni. În sat însă, răsturnare de situaţie. Ajunşi din urmă de doi biciclişti tineri, au fost supuşi unui interogatoriu: cine sunteţi, unde vă duceţi ş.a.m.d. Asistaţii de la Găneşti au refuzat să răspundă. Fără să le spună nimic, bicicliştii – I.B. (n. 1988) şi T.T. (n. 1990) - le-au luat-o înainte, aşteptându-i la ieşirea din localitate, în dreptul unei stâne. De la şosea până la casa părăsită în care au dus-o pe Iuliana, 15 metri. Stăpânii „imobilului”, părinţii lui I.B.

Ca să scape de concubinul care îi incomoda, cei doi tineri l-au luat la bătaie. A dat Sorin Z., să se apere, au dat şi bicicliştii. Scăpat din mâinile acestora, bolnavul, de frică, s-a întors în sat, bătând la câteva porţi: „Ajutaţi-ne. Pe mine m-au zăpăcit cu pumnii, iar pe femeia mea au dus-o cu forţa într-o casă”.

Sătenii, să nu le vină să creadă ce li se spusese. Unii au ieşit cu furcile, iar alţii, cu ce le-a picat în mână. Unul dintre ei a telefonat la Poliţia de Frontieră, procedând corect.

O maşină cu un echipaj complet a apărut din noapte, oprind în locul indicat de cel care telefonase. Au găsit bolnava întinsă jos, pe nişte haine-zdrenţe, dezbrăcată. I.B., lângă ea, tot la orizontală şi el. Cel de-al doilea biciclist se afla la uşă – ţinea „de şase”. Pe când aştepta să-i vină rândul la intrat în camera plăcerilor, pentru un „număr”, a văzut echipajul Poliţiei de Frontieră şi a fugit cât l-au ţinut picioarele, dispărând din câmpul infracţional.

Preluând cazul „din mers”, la cald, agenţii Postului de Poliţie Măstăcani au trecut la lucru. Pentru ei, o noapte albă. Alergare pe toate coclaurile după T.T., pregătirea deplasării cu victima şi I.B. (suspectat de săvârşirea infracţiunii numită viol)  la Medicina Legală, trimiterea concubinului bătut la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ap. Andrei” (ieri se afla internat la Urologie).

Citit 3216 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.