Avocata Bolboceanu nu are voie să profeseze

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihaela Bolboceanu, implicată în dosarul deputatului Mihail Boldea, nu are voie să practice meseria de avocat pe toată perioada interdicţiei de a părăsi localitatea. Asta reiese din decizia judecătorească a Curţii de Apel dată sâmbătă noaptea. Bolboceanu este cercetată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru aderare la un grup infracţional, complicitate la fals intelectual, la spălare de bani şi la mărturie mincinoasă şi tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul Boldea este considerat de procurorii DIICOT iniţiatorul grupului şi cel care a comis tentativa de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Aurica Luchiniuc, fost subprefect şi membru al Curţii de Arbitraj, este învinuită de constituire de grup infracţional, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual. Luchiniuc şi Bolboceanu nu au voie, printre altele, ca în această perioadă să comunice sau să se apropie de învinuiţii şi martorii din acest dosar.

Potrivit decanului Baroului Galaţi, imediat după motivarea deciziei judecătoreşti, se va întruni Consiliul, care va lua o decizie. În acest dosar, până la acest moment, au apărut doar numele a opt persoane implicate în «afacere», şase au fost arestate, iar două sunt libere. Rămâne de văzut dacă şi magistraţii Înaltei Curţi vor păstra decizia Curţii de Apel Galaţi, în urma recursului care se va judeca zilele următoare.

Citit 4336 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.