Echipă de control la DIICOT Galaţi (UPDATE)

Echipă de control la DIICOT Galaţi (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O echipă de control venită de la Parchetul General a ajuns luni la sediul DIICOT Galaţi, au declarat surse apropiate procurorilor. Controlul a fost dispus de către procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, după ce au apărut discuţii legate de felul în care au reacţionat procurorii DIICOT Galaţi în cazul lui Mihail Boldea, dar şi despre faptul că acesta a părăsit ţara fără ca anchetatorii să reacţioneze.

Kovesi a cerut controlul la câteva ore după ce le-a luat apărarea procurorilor DIICOT, în cadrul unui interviu acordat presei centrale. De partea procurorilor a fost şi preşedintele Traian Băsescu, care a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că: „Sunt convins că oamenii care investighează dosarul ăsta de doi ani nu au vrut să-l scape pe Boldea”.

Tot într-o conferinţă de presă, Codruţ Olaru, şeful DIICOT, a explicat că nu ar fi fost echitabil ca Mihail Boldea să primească doar restricţia de a nu părăsi localitatea sau ţara, în timp ce ceilalţi învinuiţi din dosar se află în arest preventiv. "Obiectivul controlului dispus are în vedere stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ca urmare a monitorizării inculpatului Boldea Mihail pentru perioada cuprinsă între data de 16 martie 2012 - aducerea la cunoştinţă a învinuirii şi 22 martie 2012 - data emiterii mandatului de arestare în lipsă", se arată într-un comunicat transmis săptămâna trecută de către Ministerului Public.

Rezultatul controlului de astăzi va fi făcut public, probabil la finalizarea anchetei. Până atunci însă trebuie remarcat faptul că procurorii gălăţeni dau cu subsemnatul în loc să îşi continue ancheta. Probabil aceasta a şi fost ideea pe care Mihail Boldea s-a axat, el făcându-le oamenilor care se ocupă de anchetă mai multe plângeri penale atât la CSM şi Parchetul General, cât şi la DNA. Despre aceste plângeri veţi putea citi în ediţiile viitoare ale Viaţii libere.

Citit 1981 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 14:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.