Boldea cere mutarea dosarului la Bucureşti

Boldea cere mutarea dosarului la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihail Boldea şi-a petrecut ieri ziua în arestul IPJ Galaţi. Deşi dimineaţă s-a vorbit despre o posibilă prezenţă a lui Boldea la DNA, acesta nu a părăsit arestul IPJ decât în jurul orei 17,00, atunci când a fost dus la audieri la DIICOT. Deputatul a ajuns la sediul DIICOT odată cu avocatul său, George Moloman, care a ţinut să precizeze că starea clientului său este bună, „ca a oricărui om care se află în arest”.

La finalul întâlnirii cu procurorii, avocatul lui Boldea a declarat că, la solicitarea lui Mihail Boldea a depus o cerere de strămutare a dosarului. "I s-au prezentat toate faptele pentru care este învinuit şi în drept şi fapt. După ce i s-a citit această punere în mişcare a acţiunii penale, bineînţeles că am solicitat un termen prin care să ne pregătim apărarea. Ne va anunţa domnul procuror telefonic când se va stabili termenul", a declarat Moloman, referindu-se la cele petrecute azi la DIICOT, după ce Mihail Boldea a fost adus aici din arestul IPJ Galaţi.

"La solicitarea clientului meu, a fost depusă o cerere prin care s-a cerut ca dosarul să fie preluat de structura centrală. Acum ne gândim la o strategie de apărare iar clientul meu susţine că este nevinovat", a mai declarat avocatul George Moloman la ieşirea din sediul DIICOT Galaţi.

Verficări de la ANI

Mihail Boldea este cercetat de DIICOT, dar este aşteptat şi de procurorii DNA, care i-au dus o citaţie încă de pe data de 21 martie. Mai nou, Boldea este şi în atenţia celor de la Agenţia Naţională de Integritate. ANI îl cercetează pe deputat pentru că este acţionar la două firme, fără să fi precizat acest lucru în declaraţia de avere. Boldea deţine acţiuni la firmele Sun Park Energy SRL şi Agrigal Fruct SRL. Ambele sunt în stare de funcţionare, însă niciuna nu a depus vreun bilanţ de activitate la Ministerul Finanţelor.

Prima dintre aceste firme a fost înfiinţată în octombrie 2010. Boldea, care deţine 10 la sută din acţiuni, este partener cu Marian Gurău (nume prezent în referatul procurorilor la cazul legat de terenul din strada Tunelului nr. 95), care are 30 la sută din firmă, Dirk Schlegel, cu 15 la sută, Liviu-Adrian Irimia, cu 30 la sută şi Mirela Galaction, titularul a 15 la sută din acţiuni. Administratorii firmei sunt Marian Gurău şi Liviu-Adrian Irimia.

La Agrigal Fruct, cu sediul în Pechea, înfiinţată în iulie 2011, Boldea are 90 la sută din acţiuni, restul de zece fiind în proprietatea lui George Hristu.

Mihail Boldea a mai fost acţionar la încă trei firme, care după ce au înregistrat doar pierderi au fost închise.

Citit 1651 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2012 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.