Vezi ce a păţit un gălăţean care ieşit la pescuit convins că are documentele în ordine

Vezi ce a păţit un gălăţean care ieşit la pescuit convins că are documentele în ordine
Cornel Oprea, gălăţeanul prins cu permisul vechi. foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean a fost prins la pescuit sâmbătă, cu permisul de anul trecut. Omul nu a aflat nici de la poliţistul care l-a depistat că ANPA a început să elibereze noile documente

Deşi e prohibiţie şi probabil majoritatea pescarilor şi-a pus deja undiţele în cui aşteptând luna iunie pentru a-şi putea arunca din nou nadele, cei care au mijloacele de a profita de micile excepţii ale legii trebuie sa ştie că nu o mai pot face cu permisele de anul trecut. Cu toate că au trecut doar trei zile de la data la care ANPA a comunicat oficial că noile permise sunt gata să le fie livrate pescarilor, unii deja au păţit-o, fiind prinşi în offside la câteva ore de la intrarea în vigoare a anunţului.

Pe baltă, cu ochii în soare

Un exemplu care ilustrează modul diferit în care reacţionează uneori autotorităţile când vine vorba de aplicarea cu stricteţe a literei legii este situaţia gălăţeanului Cornel Oprea (36 ani). Bărbatul a venit la redacţie să ne povestească cum sâmbătă, 21 aprilie, a ieşit la Prut, la pescuit de ştiucă, ferm convis de valabilitatea permisului de anul trecut şi de legalitatea momelii artificiale pe care susţine că o avea pregătită.

"Eu consideram că eram în legalitate. Aveam documente şi momeală aşa cum scrie la ordinul de prohibiţie, care prevede că la ştiucă se poate da în această perioadă cu anumite condiţii. Am fost chiar şi controlat la postul de control de un agent, căruia i-am prezentat documentele pentru accesul în fâşie. Poliţistul m-a informat despre ordinul privind prohibiţia şi legile privind frontiera de stat şi asta a fost tot", susţine Cornel Oprea.

În timp ce îşi pregătea barca acostată în bazinul Ghimia, tânărul a avuit o nouă întâlnire, cu un alt poliţist şi pe un alt ton. "Am fost legitimat de un comisar-şef căruia i-am prezentat documentele. Mi-a smuls avizul ataşat la permisul ANPA şi mi-a zis să părăsesc zona pentru că nu am permis pe anul 2012 de la STPF Galaţi pentru pescuitul recreativ sportiv. Deşi am insistat că sunt în legalitate şi am plătit toate cotizaţiile, nu mi-a spus nimic altceva şi a plecat", mai susţine gălăţeanul care a reclamat situaţiai la conducerea SPF Galaţi.

Permise noi, de pe 20 aprilie

De la purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi, inspectorul principal Mihaela Denis Lazăr, am aflat că posesorii de permise vechi nu se mai pot baza pe acestea pentru a prinde peşte şi în 2012. "Persoana respectivă a fost prinsă la pescuit după 20 aprilie, dată de la care ANPA a anunţat că începe eliberarea noilor permise", a precizat inspectorul principal.

Citit 6851 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2012 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.