Dispar acte din Primăria Galaţi?

Dispar acte din Primăria Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul şef al Serviciului Juridic din Primărie, Tincuţa Pătruţă, şi-a dat în judecată angajatorul, cerând anularea parţială a dispoziţiei prin care a fost concediată. Asta se întâmpla acum doi ani, dar procesele au avut o evoluţie interesantă, trecând pe la Tribunal şi Curte, iar acum fiind din nou la prima instanţă şi urmând să se judece în septembrie anul acesta.

Tribunalul i-a respins acţiunea pentru că nu ar fi fost semnată. Pătruţă a făcut recurs la Curtea de Apel, spunând că şi-a semnat acţiunea, trimisă apoi prin fax, pomenind şi de faptul că între ea şi magistratul primei instanţe, care i-a judecat dosarul, a existat tot timpul un război pe faţă. Curtea i-a admis recursul, trimiţând cauza spre rejudecare la Tribunal.

În acţiunea sa, Tincuţa Pătruţă vorbeşte despre faptul că după 14 ani de activitate în Primărie, s-a trezit dată afară pe 12 august 2010, în timpul unui concediu medical, fără să i se propună un alt post de conducere. Primăria răspunde, arătându-i că funcţiile de conducere au fost afişate la sediu. Pătruţă ar fi ales şefia Direcţiei de Impozite Taxe şi alte Venituri, dar tocmai fusese admisă în Baroul Galaţi, aşa că a renunţat.

Interesant este că, în decembrie 2011, Pătruţă şi-a dat demisia. În această calitate, dă o declaraţie, aflată la dosar, prin care înţelege să răspundă unor lucruri care par să i se fi reproşat. Printre acestea, unul este legat de înstrăinarea unor documente dintre cele pe care le-a utilizat în desfăşurarea activităţii de şef al Serviciului Juridic, lucru pe care Pătruţă l-a catalogat drept nelegal. „Precizez că nu am înstrăinat documente din cele pe care le-am utilizat în desfăşurarea activităţii şi am utilizat documente doar în scopul respectării legislaţiei…”.

Ţinând cont ce înseamnă un astfel de serviciu pentru Primăria Galaţi, dar mai ales de recentele evenimente legate de cercetarea penală a deputatului Mihail Boldea, se pare că suspiciunile în Primărie legate de matrapazlâcuri cu terenuri şi case datează de aproape doi ani.

Citit 2584 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.