Panouri electorale în loc de ghivece cu flori
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Panouri electorale în loc de ghivece cu flori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Panourile electorale au câştigat clar - am putea spune chiar din primul tur - meciul cu ghivecele de flori pe care autorităţile le puneau în fiecare an pe stâlpii din oraş.
Într-un oraş plin de praf, pungi din plastic şi PET-uri împrăştiate la prima adiere de vânt, nu puteam să nu remarcăm în fiecare an, primăvara, mulţimea de flori colorate care împodobeau stâlpii de pe arterele principale. Anul acesta, salariaţii Societăţii Comerciale "Gospodărire Urbană" SRL Galaţi au reuşit să orneze doar stâlpii de pe Faleza Superioară, dar şi acolo, pe unde au găsit locuri libere, pentru că deja era plin de panouri electorale. În plus, au fost împodobiţi cu ghivece de flori şi cei mai mulţi dintre stâlpii care înconjoară intersecţia de la "Ultimul Leu". L-am întrebat pe directorul SC "Gospodărire Urbană" SRL Galaţi de ce nu a pus încă flori şi pe străzile interioare din oraş. "Ca şi în anii trecuţi, am pus flori peste tot unde era cazul, respectiv pe Faleză şi la Inelul de Rocadă", spune Eduard Grosu.

Amintirile...

Că au fost ani în care majoritatea stâlpilor de pe Brăilei sau de pe Domnească erau plini de ghivece cu flori, ne-o confirmă chiar unul dintre deţinătorii de astfel de stâlpi: Transurb Galaţi. "Da, cu siguranţă au fost, îmi aduc aminte că şi prin faţa Primăriei erau multe ghivece pe stâlpi. Nu ştiu ce s-a întâmplat anul acesta, probabil este şi din cauză că noi avem multe solicitări pentru panouri electorale şi nu mai au loc unde să le pună sau poate nu mai sunt bani pentru cumpărarea ghivecelor", spune Genica Totolici, directorul Transub Galaţi. Nu-i rău, în felul acesta se mai strâng ceva bănuţi la bugetul local, pentru că de pe urma fiecărui panou de acest gen ar trebui să ajungă la bugetul local trei euro pe lună. Să mai spunem că pe stâlpii deţinuţi de Electrica nu au fost niciodată ghivece cu flori. Sunt, în schimb, multe panouri electorale, fiecare la un tarif de cinci euro pe lună.

 

Citit 1720 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.