Sătenii din Roşcani, Pechea, Schela şi Rediu au fost învăţaţi cum să voteze corect

Sătenii din Roşcani, Pechea, Schela şi Rediu au fost învăţaţi cum să voteze corect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, derulată la nivelul tuturor structurilor MAI din România a continuat zilele trecute la Galaţi în mediul rural. Poliţiştii, jandarmii şi militarii de la ISU au fost prezenţi la Sărbătoarea Bujorului de la Roşcani, precum şi la târgurile de la Pechea, Schela şi Rediu, unde, profitând de numărul mare de oameni, au discutat cu cetăţenii şi i-au informat despre consecinţele pe care le au cumpărarea voturilor şi un proces electiv incorect. Sfaturile oamenilor legii au fost dublate de afişe şi pliante.

"Astfel, cetăţenii au fost informaţi cu privire la pedepsele, cuprinse între 6 luni şi 5 ani, de care sunt pasibili cei care săvârşesc infracţiuni, precum promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, votul multiplu sau împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege şi de a fi ales", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Galaţi.

Oamenii au mai fost informaţi şi cu privire la sancţiunile contravenţionale pentru distrugerea afişelor electorale, precum şi pentru amplasarea ilegală a bannerelor.

Citit 1767 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2012 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.