Captură gigant a jandarmilor! Jumătate de tonă de cabluri, furată prin canalizare

Captură gigant a jandarmilor! Jumătate de tonă de cabluri, furată prin canalizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

500 de kilograme de cablu cu inserţie de cupru furate din Combinat şi scoase, mănunchiuri-mănunchiuri, în afara platformei, printr-o conductă de canalizare! Performanţa a fost atinsă de patru persoane, depistate joi dimineaţă de jandarmi în zona Canalului Colector nr. 2.

La vederea echipajului, doi dintre cei patru au fugit în subteran prin canalul lung de doi kilometri, care face legătura cu interiorul platformei siderurgice. Ceilalţi doi nu au fost însă la fel de iuţi de picior şi au rămas să le dea socoteală jandarmilor. De la aceştia, oamenii legii au aflat mecanismul prin care cablurile erau scoase din Combinat şi aduse la gura canalului de colectare.

"Se pare că cele 500 de kg de cabluri de cupru erau aduse din Combinat cu ajutorul unui cărucior prin canale şi de acolo scoase cu ajutorul unei frânghii pentru a fi duse spre valorificare la centrele de fier vechi. Jandarmii împreună cu lucrători din cadrul ArcelorMittal au verificat canalul pentru identificarea şi recuperarea altor cabluri de cupru. În urma cercetării, nu au mai fost găsite alte mănunchiuri", a precizat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Cablurile, în valoare de 12.500 de lei, au fost predate reprezentanţilor ArcelorMittal, iar cele două persoane reţinute, Marian A., de 26 de ani, din Smârdan, şi Iulian A., de 24 de ani, din Galaţi, s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat. Cercetările continuă în acest caz, anchetatorii încercând să afle zona de unde au fost sustrase cablurile, precum şi dacă în aceste furturi mai sunt implicate şi alte persoane.

Citit 2605 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2012 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.