Vezi cine răspunde pentru că un muncitor a fost ucis de un mal de pământ!

Vezi cine răspunde pentru că un muncitor a fost ucis de un mal de pământ!
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape două luni de la producerea tragediei soldate cu moartea unui muncitor de la Tancrad care lucra la şantierul de pe strada Oţelarilor, anchetatorii au pus punct anchetei. Conform inspectorilor de la ITM, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, s-a aflat la momentul fatidic într-un şanţ care nu fusese asigurat corespunzător, sarcina luării măsurilor revenind superiorilor victimei. 

"S-a stabilit drept cauză principală a accidentului nerespectarea prevederilor legale şi a prescripţiilor tehnice pentru organizarea şantierului, respectiv pentru sprijinirea malului de pâmânt. Răspunderea aparţine unor persoane din conducerea şantierului, faţă de care au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi. De asemenea, au fost stabilite zece măsuri pentru continuarea activităţii în condiţii de siguranţă", ne-a declarat Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi.

Potrivit sursei citate, cercetările vor fi continuate de Poliţie, instituţie la care va ajunge dosarul cauzei. După toate probabilităţile, cele cinci persoane considerate responsabile pentru organizarea defectuasă a şantierului şi implicit pentru moartea muncitorului vor fi cercetate penal pentru neluarea măsurilor de siguranţă necesare desfăşurării în siguranţă a activităţii pe şantier.

Reamintim că pe 17 aprilie un muncitor angajat al societăţi Tancrad, care făcea parte din echipa de muncitori care lucra la refacerea infrastructurii de utilităţi de pe Oţelarilor. a fost surprins, la circa zece metri adâncime, de un mal de pământ neasigurat şi care s-a surpat pe fondul precipitaţiilor.

Citit 2522 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2012 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.