13 dosare penale la alegeri! Alegători violenţi şi membri de comisii "zăpăciţi"
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

13 dosare penale la alegeri! Alegători violenţi şi membri de comisii "zăpăciţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

68 de plângeri cu privire la derularea procesului electoral au ajuns duminică la Centrul Operaţional al judeţului Galaţi, iar 29 dintre acestea s-au dovedit a fi nefondate.

Poliţiştii au întocmit 13 dosare penale, din care 11 sunt pentru fapte prevăzute de legea electorală, iar două, de Codul Penal. "Patru dosare sunt pentru împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, patru pentru „vot multiplu”, două pentru violarea prin orice mijloace a secretului votului şi unul pentru utilizarea de buletine de vot false", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

"Buletine" a fost cuvântul de ordine în mai multe dosare penale, în care au fost reclamaţi alegători sau membri au unor comisii de votare. Un tecucean prins cu 13 buletine de identitate a declarat că avea actele pentru a merge luni la Primărie să obţină ajutoare sociale pentru mai multe persoane. Tot din cauza excendentului de buletine au de tras şi mai mulţi membri de comisii care au împărţit prea multe formulare. S-a întâmplat la Pechea şi la Secţia 163 din Galaţi, unde un membru al comisie de votare i-a dat unui alegător zece buletine. Într-un alt caz se fac cercetări pentru un bărbat care a vrut să voteze deşi pe liste figura că şi-a mai exercitat o dată acest drept.

Şi pentru că nu există alegeri fără nervi, două persoane plătesc pentru că nu şi-au putut stăpâni "emoţiile". O bătrână de 78 de ani din Negrileşti are dosar penal pentru distrugere de înscrisuri oficiale după ce a rupt coperta unui buletin de vot, iar un alegător care trebuia să voteze la Şcoala nr. 2 din Galaţi şi a stricat o urnă este anchetat pentru ultraj şi distrugere.

Citit 2354 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.