UPDATE Aglomeraţie la Ambulanţă şi SMURD / Măsuri pentru combaterea caniculei

UPDATE Aglomeraţie la Ambulanţă şi SMURD / Măsuri pentru combaterea caniculei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE ORA 14.45 - O gălăţeancă de 45 de ani a fost găsită căzută pe stradă în apropierea fabricii de confecţii Cozamin, în această după-amiază. Echipajul de Ambulanţă chemat la faţa locului a constatat că femeia suferise o colică abdominală care îi provocase şi leşinul. Pacienta a fost transportată la spital, pentru a putea fi ţinută sub supraveghere medicală.


Echipajele Serviciului de Ambulanţă Galaţi au fost solicitate să intervină în 199 de cazuri în ultimele 24 de ore. "Am avut 14 intervenţii la persoane căzute la domiciliu sau în locuri publice. Deşi am înregistrat şi decese, nu putem să le relaţionăm direct cu temperaturile ridicate. Cea mai sensibilă şi mai afectată categorie este reprezentată pacienţii cardiaci, care sunt sfătuiţi să respecte sfaturile medicilor", ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, şeful Ambulanţei Galaţi.

Tot dr. Polinschi ne-a spus că în această perioadă la dispecerat se înregistrează şi cu 30 la sută mai multe apeluri, fapt ce pune la o grea încercare desfăşurarea activităţii acestui serviciu de urgenţă. "Din cauza numărului mare de solicitări, avem şi cazuri în aşteptare. Deşi intervenim prompt, e posibil ca în unele locuri să ajungem mai greu din cauza numărului insuficient de echipaje. Aceeaşi problemă o au şi colegii de la SMURD", concluzionează dr. Polinschi.

Măsuri pentru vremea caniculară

- evitarea expunerii directe la soare în intervalul 12.00. - 17.00

- evitarea mijloacelor de transport în comun

- mersul cât mai mult prin locurile umbrite

- consumul a cel puţin 2,5 litri de apă zilnic

- evitarea consumuluide alcool, cafea şi mâncăruri grase sau greu digerabile

- purtarea pălăriilor sau a şepcilor şi a hainelor de culori deschise (nu atrag căldura)

- evitarea intrării de la caniculă în încăperile unde temperatura dată de aerul condiţionat ajunge la 17 -18 grade Celsius

- bolnavii cardiaci să se ducă la medicul curant pentru o eventuală schimbare a grilei de tratament.

Citeşte şi: Vineri, la Galaţi: Cod portocaliu de caniculă

 

Citit 1316 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.