Averea lui Marius Necula - în sfârşit, la vedere

Averea lui Marius Necula - în sfârşit, la vedere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cât timp a fost consilier judeţean PD-L, Marius Necula a „fentat” legea, şi, timp de şase luni, nu şi-a declarat averea şi interesele. Dacă Agenţia Naţională de Integritate ar fi fost pe fază, ar fi putut să-l ia la întrebări de ce îşi ascunde averea.

Ca senator, Necula n-a mai avut încotro şi a trebuit să arate că respectă principiul transparenţei.

Potrivit declaraţiei de avere, senatorul deţine două terenuri intravilane, unul la Galaţi, unul la Costineşti, patru case de locuit şi un apartament. Bijuteriile de damă şi bărbăteşti în valoare de 20.000 de euro, precum şi tablourile şi icoanele de 20.000 de euro spun multe despre gusturile alese ale familiei senatorului.

La capitolul active financiare, Necula declară un cont curent în valoare de 10.000 de euro. Parlamentarul nu duce lipsă de datorii, pe câte 35 de ani, la două bănci. Valoarea totală a creditelor pe care Necula va trebui se le ramburseze este de 175.000 de euro. Interesant este că ambele datorii au fost contractate în 2005, an în care a ieşit pentru o vreme din viaţa politică şi din administraţie.

La venituri, senatorul declară două autoturisme BMW, unul pe numele firmei Atlas SA, unul pe numele SC Data Consult SRL. Anul trecut, senatorul a obţinut venituri din două surse. 194.704 de lei pe an din funcţia de consilier marketing la Atlas şi 2.000 din cea de cadru universitar asociat al Universităţii „Dunărea de Jos”.

Necula declară, la capitolul interese, că este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România. Senatorul este preşedintele a nu mai puţin de patru ONG-uri: „Crucea Roşie Galaţi”,  Fundaţia „Millenium”, “Mişcarea Independentă” şi „Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Cetăţenilor”.

Citit 2611 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.