Doi gălăţeni recuperaţi de salvamontişti de pe Valea Caraimanului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi tineri din Galaţi au fost recuperaţi de salvamontişti, miercuri seară, din Munţii Bucegi, după ce s-au rătăcit pe Valea Caraimanului şi au ajuns într-o zonă de unde nu mai puteau înainta, dar nici nu se puteau întoarce, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni, cei doi turişti, în vârstă de 20 de ani, i-au sunat de pe telefoanele mobile pe salvamontiştii din Buşteni, care au reuşit după trei ore să-i repereze şi să-i readucă la baza muntelui.

"Cei doi tineri veniţi din Galaţi cu cortul la munte au dat dovadă de inconştienţă în momentul când au abordat un traseu de pe Valea Caraimanului. Au ajuns la un moment dat într-o zonă în care cu o oră înainte fusese avalanşă, zăpada căzută blocând practic accesul spre vârf. Tinerii au sunat atunci de pe mobil la noi. I-am găsit complet neechipaţi pentru o drumeţie pe munte, îmbrăcaţi subţire şi cu bascheţi în picioare", a declarat Gheorghe Haiduc.

După o acţiune care a durat peste trei ore, tinerii au fost aduşi la baza muntelui, în Buşteni, de către echipele de salvamontişti.

Citit 1292 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.