Băutura le dă idei proaste şoferilor

Băutura le dă idei proaste şoferilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consumul de alcool pare să fie un "tonic" nemaipomenit pentru gălăţenii care vor cu tot dinadinsul să fie conducători auto. Dacă în unele cazuri şoferi cu acte în regulă se urcă la volan după ce în prealabil au dat pe gât câteva pahare, în altele, oameni care nu au promovat nici măcar examenul de permis îşi fac curaj cu licori bahice pentru a fi şoferi.

Într-o astfel de situaţie l-au găsit poliţiştii pe Dorin P., un tânăr de 23 de ani, din Braniştea, care conducea o volă pe DN 2B. Tânărul nu a putut prezenta un permis de conducere pentru că nu deţinea un astfel de document. Mai mult, vola era neînmatriculată, iar odată pus să sufle în etilotest, tânărul a  demonstrat că avea o alcoolemie de 0,16 mg/l în aerul expirat.

Dorin P. s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Într-o situaţie relativ asemănătoare a ajuns şi un bărbat de 36 de ani, care nu s-a abţinut de la băutură înainte să conducă. Nicolae P. a fost oprit pe strada Anul Revoluţiei 1948, în urma testării cu alcooltestul poliţiştii stabilind că avea 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat de poliţiştii rutieri.

Citit 1422 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2012 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.