UPDATE Trafic restricţionat pe Faleza Superioară (VIDEO / GALERIE FOTO)

UPDATE Trafic restricţionat pe Faleza Superioară (VIDEO / GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 22.50 -  Echipele de intervenţie vor acţiona până la degajarea completă a străzilor

Primăria Municipiului Galaţi analizează continuu situaţia generată de furtuna din seara zilei de marţi. Vestea bună este că nu s-au înregistrat victime, însă până la ora 20.30 au fost raportaţi 80 de arbori doborâţi de vânt şi nouă autoturisme avariate.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, dupa evacuarea apei din groapa de pe Bulevardul Marii Uniri (Faleză, zona Elice), circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri, pentru a preîntâmpina o eventuală surpare. Traficul a fost deviat pe breteaua dintre Hotel Vega şi Prelungirea Traian.

Deasemenea, tot pe Bulevardul Marii Uniri, taluzul Falezei superioare s-a surpat pe o lungime de patru metri iar circulaţia pietonală este restricţionată.
Echipe ale SC Gospodarire Urbană, Ecosal şi ISU Galaţi, cu sprijinul Electrica, lucrează pentru degajarea străzilor blocate de copacii doboriţi de vijelie. Se lucrează pe bulevardul George Coşbuc, în zona blocurilor M1, M2, la intersecţia dintre strada Brăilei şi strada Roşiori, pe strada Prelungirea Traian şi pe strada Armata Poporului. Urmează strada Morilor, unde sunt trei arbori doboriţi şi strada Cuza, blocată de un plop căzut în zona Casei Memoriale Cuza. Primarul Marius Stan a solicitat sprijin şi de la Primăria Brăilei, de unde urmează să ajungă în Galaţi o echipă dotată cu drujbe, pentru degajarea străzilor blocate de arborii doborâţi de vânt. În această noapte, echipele de intervenţie vor acţiona până la degajarea completă a străzilor blocate.

Situaţia generată de furtuna din seara zilei de luni va fi analizată de conducerea Primăriei Municipiului Galaţi şi pe parcursul zilei de marţi. (Anca Melinte)


 

UPDATE ORA 19.20 - Pentru a evita producerea unor eventuale surpări suplimentare, pe Faleza Superioară a fost restricţionat traficul rutier pe sensul de mers Micro 19 - Port. 


UPDATE ORA 18.45 - La Primăria Galaţi a fost organizat un comandament condus de primarul Marius Stan pentru a fi luate măsurile necesare rezolvării problemelor apărute în municipiu, în urma fenomenelor meteorologice din această după-amiază. La întrunire participă city managerul Aurel Vlaicu şi reprezentanţi ai Apă Canal, Ecosal, Gospodărire Urbană, Transurb şi ISU. (Anca Melinte)

 


UPDATE ORA 17.35- Vijelia din această după-amiază a smuls o parte din acoperişurile blocurilor de la "P-uri". În aceeaşi zonă, un copac a căzut fix pe o cabină telefonică. 


Ploaia şi grindina care au căzut peste Galaţi în această după-amiază au paralizat traficul rutier. Din cauza inundaţiilor produse, arterele din Centru au fost blocate instantaneu de un strat de o jumătate de metru de apă, şoferii rămânand captivi în propriile autovehicule.
În zona Trei Star, un copac a căzut secerat direct pe strada Brăilei. La scurt timp, pe internet au fost postate mai multe filmuleţe după această ploaie de vară.
Un echipaj al "Vieţii libere" se află în oraş, pentru a vedea ceea ce s-a întâmplat.

 

 

 

 Citit 8194 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 10:40

18 comentarii

 • postat de Paul Georgescu
  Miercuri, 18 Iulie 2012 12:40
  In legatura cu groapa descoperita de atata vreme de pe Faleza superioara de la Elice, cei de la Primarie trebuiau sa impuna constructorului (Vega 93 sau cine este..) sa o acopere pana se apucau sa continuie lucrarile!!! La noi in tara se fac mai multe pagube cu lucrarile taraganate din mai multe motive.. Cred ca se putea gasi o folie sau o prelata pentru a se asigura groapa impotriva umplerii ei cu apa si pentru EVITAREA SURPARILOR din ZONA ELICEI !!! Se tot discuta de atata timp sensibilitatea terenului din zona dar NU SE IAU MASURILE CORESPUNZATOARE!!!! Cei raspunzatori din Primarie ar trebui sa-si dea DEMISIA, iar CONSTRUCTORUL SANCTIONAT drastic si penalizat pentru neluarea masurilor de siguranta si conservarea lucrarilor!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liv
  Miercuri, 18 Iulie 2012 10:50
  Aici puteti vedea si urmarile furtunii in zona mazepa
  http://www.youtube.com/watch?v=vPrW1lov9cg
  0
  0
  Raportează
 • postat de Carolina
  Luni, 16 Iulie 2012 23:44
  Bravo Tudor,de acord cu tine.Probabil daca era atentionat din timp FLOcea isi construia umbrela din tabla si iesea la promenada pe faleza ! Desi dupa cat de frustrat pare cred ca a vazut faleza doar in poze,pe internet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Luni, 16 Iulie 2012 23:25
  @micil si @flo ei au dat atentionare cu 2-3 zile inainte pt anumite zone din tara, iar azi au dat avertizare pt Galati in sectiunea nowcasting de pe site-ul oficial. Nu e vina lor ca mass-media nu transmite la timp. Eu am intrat pe site-ul lor si am vazut avertizarea. Plus de asta ce ati fi facut daca vedeati avertizare? Ati fi oprit norii la intrarea in oras cu politia? Plus de asta meteorologia e fizica pura. Si nimeni nu poate sa prezica cu exactitate locul de dezvoltare unui nor si cat de periculos va fi (doar Dumnezeu), doar dupa ce el deja s-a dezvoltat. Iar un astfel de nor se dezvolta si in 30 minute. Iar acesta s-a dezvoltat in SV Galatiului in jud. Braila, dupa cele aratate de radar. Chiorii care nu vad avertizarile, iar cei care habar nu au de acest domeniu ii rog sa-si vada de viata lor ca sunt penibili.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 16 Iulie 2012 20:57
  Ii spuneam domnului director tehnic Podaru ,de la Apa Canal intr-un comentariu dupa precedenta ploaie de care se vaicarea ca este torentiala la 24l/30 minute ,ca aceia nu-i ploaie torentiala dar ca o sa vaza cum arata cu adevarat o ploaie torentiala . Asta de astazi a fost cu adevarat torentiala , bine ca nu a tinut mai mult . Se vede din filmulete ,fotografii ca in tot orasul au fost probleme. Semnalez si eu inca o data intersectia Strungarilor cu Laminoristilor ,de asta data apa a depasit 60-70 cm ,dar si Aleea Comertului impreuma cu spatiul verde din jurul blocurilor, inundate total datorita existentei numai a unei guri de scurgere ,in capatul dinspre Otelarilor ,gura care s-a infundat imediat fiindca nu are gratar de aproape un an. De remarcat ,aparitia a trei lucratori in zona intersectiei Strungarilor cu Laminoristilor ,acestia se straduiau sa desfunde gura de scurgere ,pacat ca se udau de pomana ,cu o sarma de cca 1 m nu rezolvau nimic . Niste adevarati gospodari desfundau scurgerile si inlocuiau gratarele intre ploi ,nimeni nu a facut decat treaba pompieristica ,cat a fost apa au fost pe acolo ,cand cu chiu cu vai s-a scurs ,au disparut .Ramane totusi intrebarea ,cine va suporta daunele in cazul tasarii fundatiilor blocurilor datorita inundarii subsolurilor si a terenului din jurul blocurilor? Dupa cat se pare ,datorita schimbarilor climaterice si aceasta din urma ploaie v-a fi considerata aproape normala . Cum gandesc cei din administratie si specialistii de la societetea de profil ,perspectiva adaptarii retelei de canalizare la ploi avand un caracter tot mai torential si cu cantitati si durate mult mai mari ? Macar daca ar lua masuri pentru a desfunda si curata canalizarile ,gurile de scurgere ,gratarele etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de micil
  Luni, 16 Iulie 2012 20:46
  cei de la meteo au dat avertizari de vreme severa doar pentru buzau, prahova, braila si tulcea
  pentru galati nici o avertizare!!!
  ce dracu fac astia de la meteo????????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Flo
  Luni, 16 Iulie 2012 20:32
  Cei de la Meteo ar trebui sa-si dea toti demisia si sa se apuce de altceva. Asa ceva trebuia avertizat, dar meteorologia nu e o stiinta. Lumea ar trebui sa isi dea seama de asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Melu
  Luni, 16 Iulie 2012 20:15
  A iesit soarele si aburii din pamant odata cu el, o sa ne sufocam la noapte
  0
  0
  Raportează
 • postat de Angelo
  Luni, 16 Iulie 2012 19:17
  Filmarile nu-s facute de reporterii vietii libere,istetule.Lasa calculatorul ca te tampesti,iesi afara si da ochii cu realitatea !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosminn
  Luni, 16 Iulie 2012 19:08
  Si ce-s cu filmarile astea la o calitate atat de jalnica?
  Daca eram ziarist imi luam o camera video sau un aparat foto mai performant pe care sa-l am mereu cu mine. Probabil ca salariile nu-s foarte mari, dar sunt bani investiti, de pe urma carora articolele vor arata mult mai bine, mult mai calitative..
  0
  0
  Raportează
 • postat de nic
  Luni, 16 Iulie 2012 19:02
  O stire normala,de genul asta,ar contine si un nr.de telefon al acestui comandament.De exemplu eu ma uit pe geam la un copac doborit de furtuna in mazepa 1,in zona scolii M.Eeminescu(fosta28),si ma intreb oare cite zile va sta acolo.Deci ori voi nu sunteti ziaristi,ori aia din comandament se fac si ei ca fac ceva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 16 Iulie 2012 18:59
  Acum am vazut ce inseamna furia naturii!La I4, langa ITM, au fost sparte toate geamurile de pe latura de nord a blocului.Deasemenea partea de jos , a usilor de la balcoanele din partea de nord a blocului, sunt facute praf.Vantul a smuls o bucata din partea de geam si panel , de la intrarea din bloc.Copacii din parculetul de langa bloc sunt si ei facuti bucati.
  A fost jale, credeti-ma!...si voi, faceti analiza pe text...!Mi se face sila!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Luni, 16 Iulie 2012 18:57
  Toti cei care au avut izolatii la bloc au suferit daune, dimensiunea pagubelor se poate estima dupa pozitia blocului cele care au stat in calea grindinei au fost ciuruite si izolatia si jaluzelele exterioare gaurite, cei care au stat pe lateral au sufrit daune minime, in schimb foarte multi copaci cazuti cel putin in Tiglina I eu personal am inumarat 10 copaci cazuti numai cat m-am invartt in jurul a 4 blocuri, in fata supermarketului Penny un stalp cazut la pamant cablurile inca intacte dar tensionate. Catve masini botite si foarte multe crengi pe strada, sensul giratoriu din interiorul cartierului a fost imprasitat are forma patrata acum.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Editor
  Luni, 16 Iulie 2012 17:54
  Daca ati fi vazut articolul de la inceput...ati fi inteles ce a vrut sa zica C.
  0
  0
  Raportează
 • postat de DEx
  Luni, 16 Iulie 2012 17:52
  @ C
  Chiar ca penibil...

  Cititul pare o treaba usoara... ceea ce urmeaza e mai dificil.

  PS Nu te lua dupa rau-voitorii de mai inainte care-ti urau bafta la BAC! Poti scapa usor de stres, respectivul examen neffind unul obligatoriu pentru nivelul tau de cunostinte (si nici recomandat!).
  0
  0
  Raportează
 • postat de semnat L
  Luni, 16 Iulie 2012 17:41
  draga C asa cum spune si Bogdan succes la BAC, poate daca iti spun mai multe persoane chiar o sa ai noroc :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Luni, 16 Iulie 2012 17:34
  @C - daca taceai pareai mai putin idiot.

  datorita = multumita, asadar sa fim recunoscatori inundatiilor ca au paralizat traficul din oras ?

  succes la BAC, ca o sa ai nevoie prietene!
  0
  0
  Raportează
 • postat de C
  Luni, 16 Iulie 2012 17:18
  datorita inundatiilor si nu din cauza inundatiilor...penibil!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.