Prinşi în flagrant - Au vândut 600 de grame de droguri

Prinşi în flagrant - Au vândut 600 de grame de droguri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Unul dintre cei prinşi în flagrant este absolvent de Teologie

 “Alune” şi „TVA” sub aceste denumiri se ascundea un drog de mare risc, rezina de cannabis, pe care trei tineri l-au vândut unor colaboratori ai celor de la Crimă Organizată. Şi nu este vorba de un gram sau două, ci de mai bine de jumătate de kilogram, mai exact 602,5 grame. Aşa au ajuns procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) să ceară şi să li se accepte arestarea lui Marian Giuşcă, Bogdan Lungeanu şi Cristian Dumitran. Hotărârea primei instanţe a fost păstrată şi de Curtea de Apel, astfel că aceştia vor rămâne o lună de zile după gratii, timp în care procurorii îşi vor continua ancheta, având posibilitatea să mai ceară încă o prelungire de mandate, la expirarea primelor.

La Curtea de Apel, acolo unde s-a judecat recursul, procurorul au arătat motivele pentru care inculpaţii trebuie să rămână arestaţi. Potrivit acestuia, Giuşcă a adus din Olanda un kilogram de droguri, iar ceilalţi doi au avut rolul de a-l vinde. Apărătorii au folosit însă toate argumentele pentru ca ai lor clienţi să fie puşi în libertate. Ei au mers pe situaţia financiară precară a inculpaţilor, fiecare având câte o problemă, unul o familie numeroasă, altul o mamă bolnavă pentru care avea nevoie de bani. Un alt argument a fost chiar faptul că unul dintre ei a terminat Teologia, dar avea o datorie la unul dintre inculpaţi şi spera că aşa se va achita. S-a motivat şi faptul că nu au vândut unor consumatori înrăiţi, ci unor colaboratori ai anchetatorilor, „în acest mod drogurile neajungând pe piaţă”.

Judecătorii au făcut însă o observaţie pertinentă, respectiv că nu există decât trei variante în care se poate face vânzarea de droguri: „Să nu vinzi, să vinzi unor colaboratori sau să vinzi unor persoane simple, noi altele nu mai cunoaştem. Din astea trei, ei au vândut unor colaboratori”, dând de înţeles că până la urmă intenţia a fost să comercializeze.

Toţi inculpaţii au avut în ultimul cuvânt cam acelaşi discurs, solicitând punerea în libertate. „Lungeanu, ce ai făcut la flagrant, te-ai opus? Ai vrut să-l baţi pe poliţist?”, l-a întrebat unul dintre magistraţi, când a ajuns la inculpat, acesta negând că ar fi sărit la bătaie.

 

Citit 2789 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.