Cursele cu bacul au fost reluate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cursele cu bacul au fost reluate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În afară de avarierea parţială sau totală a şapte pontoane ancorate la malul Dunării de la Galaţi şi de deplasarea navelor ancorate, sloiurile care curg pe Dunăre nu au creat alte probleme grave în ultimele ore.

Datorită unei porţiuni „curate” de apă, fără sloiuri, administraţia Navrom Bac a decis reluarea curselor cu bacul, peste Dunăre, inclusiv pentru autovehicule, acţiune care a fost închisă în ultima lună. Potrivit directoarei Navrom Bac Marilena Vasilache, cursele se desfăşoară doar pe timpul zilei, când se pot vedea  sloiurile (între orele 7.00-18.00), însă transbordarea poate fi afectată dacă apar sloiuri de lungimi mari.

După decizia de ieri a grupului de suport tehnic, pe malul Dunării, la Galaţi, există mobilizare mai multe patrule de poliţişti locali care le interzic gălăţenilor să îşi rişte viaţa, urcându-se pe sloiurile de la mal, pentru  a face fotografii. Totodată, oamenii sunt avertizaţi cu privire la pericolul letal pe care îl reprezintă cablurile de oţel care leagă navele de mal şi care se pot rupe oricând, fiind întinse la maxim, din cauza forţei cu care ambarcaţiunile sunt mutate de sloiuri.    

Armatorii şi agenţii economici din zona Galaţi-Brăila acţionează în continuare cu trei remorchere şi patru împingătoare pentru a mărunţi bucăţile de gheaţă cuprinse pe o lungime de 40 de km, pe  Dunărea fluvială între cele două municipii. Potrivit adjunctului Căpităniei Galaţi, Virgil Ciobanu, s-a acţionat şi în cursul nopţii cu navele Galaţi 3, Tg. Ocna 6, Buşteni, Mercur, Măcin, Luncaviţa şi Săcele, nave aparţinând atât AFDJ Galaţi, cât şi CNFR Navrom şi Şantierul Naval Damen.

În paralel cu această acţiune, se desfăşoară în permanenţă acţiunea de spargere a gheţii în zona Cotul Pisicii-Tulcea, aici acţionând navele Perseus, Hercules, Gheorghieni şi Grozavu. Navele acţionează mergând în sus, dinspre Tulcea spre Galaţi, scopul lor fiind mărunţirea gheţii, pentru ca apoi aceasta să se verse în mare prin cele două canale, Sulina şi Chilia.

Citit 3784 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 10:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.