Turnătorul ars cu oţel topit are răni pe 80 la sută din suprafaţa corpului

Turnătorul ars cu oţel topit are răni pe 80 la sută din suprafaţa corpului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Angajatul SC Turnarom a fost împroşcat cu oţelul topit din cuptorul la care lucra * Medicii gălăţeni au decis să-l transfere de urgenţă în Capitală pe bărbatul care a fost ars din cap până în picioare

Teribilul accident s-a petrecut vineri dimineaţă, într-o hală a SC Turnarom. Din motive încă neelucidate, o cantitate destul de mare de oţel topit s-a scurs dintr-un cuptor, direct pe turnătorul care supraveghea instalaţia. Muncitorul, în vârstă de 44 de ani, cu circa 20 de ani de experienţă la activ, a fost grav rănit, un echipaj SMURD acordându-i primul ajutor şi transportându-l la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

"Pacientul este în stare foarte gravă, având arsuri de gradele II, III şi IV pe circa 80 la sută din suprafaţa corpului. Are arsuri inclusiv în zona capului şi a căilor respiratorii superioare. A fost protezat ventilator şi în urma discuţiei pe care am avut-o cu chirurgul plastician am decis transferarea sa la Spitalul de Arşi din Bucureşti", ne-a declarat dr. Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galaţi.

Un elicopter SMURD l-a preluat ieri de la Sediul Poliţiei de Frontieră, în jurul prânzului, pe muncitorul aflat în stare critică şi l-a transportat în Capitală, unde va fi, cel mai probabil, supus unor intervenţii chirurgicale complexe.

În urma sa, inspectorii de muncă au făcut primele verificări. "Urmează să fie stabilite împrejurările în care a avut loc împroşcarea cu particule de oţel din cuptorul care de altfel are o capacitate mică. Evenimentul este cercetat în prezent de o comisie din cadrul societăţii, dar dacă starea victimei se va agrava şi îi va fi pusă viaţa în pericol, cercetările vor fi preluate de noi", a subliniat Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi.

Citit 2314 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 18:03

3 comentarii

 • postat de xyz
  Marți, 07 August 2012 14:21
  Alex, daca esti pe site, verifica-ti te rog mailul. Multumesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alex
  Marți, 07 August 2012 13:31
  Dumnezeu sa il odihneasca ...(((((((((((( starea muncitorului care avea 90% arsuri a decedat ....oare cata lacomie ptr a castiga mai mult si mai mult ,oare poti dormi linistit ma intreb dupa ce ai bagat un om in pamant .,......!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sfatul tinerilor catre batranii astrologi...
  Duminică, 05 August 2012 01:08
  Nea Petrea, profesionist nenorocit, rezistent la orice regim: starea muncitorului nu este grava, este superextraultrahipermaxigrava. Pe cat la suta din corp vroiai sa fie ars, pe 90% la suta? Pai, in cazul asta era si mort, se racea pana venea ambulanta! Matale te mai uiti din cand in cand in oglinda? Ti se pare ca mai vezi chip de om acolo? Daca da, e imperativ sa faci un control oftalmologic. Fiindca-mi pare rau, rau tare de familia omului, dar la suprafata asta de arsura, cu intubare pentru respiratie, nu cred, la cata anatomie si fiziologie facui in scoala aia de tampiti, ca mai si scapa. Poate ar fi cazul sa-ti dai demisia, instelatule, ca de cand stai mata in postul ala de itemist sef si mulgi de bani firmele prin tot felul de afaceri de familie si cumetrie, ne merge prea bine in oeisajul muncii galatean: salariile frizeaza mediocritatea pe economia gri la niste profituri per cap de firma mult peste media pe economia alba, accidentele se intampla din orice, mor oameni si la un banal sant de parca al lucra la tunelul pe sub Canalul Manecii, combinatu-i plin de siccese la securitatea si sanatatea muncii, dar firmele subcontractoare sunt pline de accidente neinregistrate, programul de lucru concureaza sclavia in multe fabricute, iar conturile lu' mata si ale famigliei s-au ingrasat (pe) nesimtite, mult prea mult. Ajunge, du-te-n... pauza cat e cald si nu se face racoare!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.