Turnătorul ars cu oţel topit are răni pe 80 la sută din suprafaţa corpului

Turnătorul ars cu oţel topit are răni pe 80 la sută din suprafaţa corpului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Angajatul SC Turnarom a fost împroşcat cu oţelul topit din cuptorul la care lucra * Medicii gălăţeni au decis să-l transfere de urgenţă în Capitală pe bărbatul care a fost ars din cap până în picioare

Teribilul accident s-a petrecut vineri dimineaţă, într-o hală a SC Turnarom. Din motive încă neelucidate, o cantitate destul de mare de oţel topit s-a scurs dintr-un cuptor, direct pe turnătorul care supraveghea instalaţia. Muncitorul, în vârstă de 44 de ani, cu circa 20 de ani de experienţă la activ, a fost grav rănit, un echipaj SMURD acordându-i primul ajutor şi transportându-l la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

"Pacientul este în stare foarte gravă, având arsuri de gradele II, III şi IV pe circa 80 la sută din suprafaţa corpului. Are arsuri inclusiv în zona capului şi a căilor respiratorii superioare. A fost protezat ventilator şi în urma discuţiei pe care am avut-o cu chirurgul plastician am decis transferarea sa la Spitalul de Arşi din Bucureşti", ne-a declarat dr. Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galaţi.

Un elicopter SMURD l-a preluat ieri de la Sediul Poliţiei de Frontieră, în jurul prânzului, pe muncitorul aflat în stare critică şi l-a transportat în Capitală, unde va fi, cel mai probabil, supus unor intervenţii chirurgicale complexe.

În urma sa, inspectorii de muncă au făcut primele verificări. "Urmează să fie stabilite împrejurările în care a avut loc împroşcarea cu particule de oţel din cuptorul care de altfel are o capacitate mică. Evenimentul este cercetat în prezent de o comisie din cadrul societăţii, dar dacă starea victimei se va agrava şi îi va fi pusă viaţa în pericol, cercetările vor fi preluate de noi", a subliniat Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi.

Citit 2388 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.