Consilierii judeţeni PD-L vor la TV pe banii contribuabililor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În condiţii de criză, când cuvântul de ordine al oricărei cheltuieli ar trebui să fie austeritate, consilierii judeţeni PD-L au găsit cea mai bună modalitate de a-şi promova imaginea şi activitatea: banii publici.

Consilierul judeţean PD-L Iulian Aramă a anunţat miercuri că grupul de aleşi al partidului său va depune la următoarea şedinţă a CJ un proiect de hotărâre care vizează exact acest lucru:

„Pentru a realiza o transparenţă a activităţii CJ se va finanţa de la bugetul Consiliului Judeţului câte o emisiune televizată pe săptămână la fiecare dintre cele trei posturi de televiziune locale, emisiune care se va numi «Ora Consilierului Judeţean» şi la care vor participa, prin rotaţie, în mod egal, reprezentanţi ai celor patru partide reprezentate în CJ”, a anunţat Iulian Aramă.

Altfel spus, consilierii PD-L s-au gândit să-şi facă publicitate pe banii contribuabililor, mai ales în contextul în care campania pentru alegerile europarlamentare bate la uşă, iar propaganda pentru prezidenţiale face deja joc de glezne.

Întrebat care sunt cele trei posturi tv la care se referă, Aramă a nominalizat RTV, TV Galaţi şi Express Tv. Dacă ar fi numărat măcar microfoanele sau camerele de luat vederi din faţa lui ar fi descoperit că în Galaţi sunt şase televiziuni, nu trei, Aramă sărind peste: Mega Tv, Antena 1 Galaţi şi Pro Tv Galaţi.

Nedumerirea noastră a fost de ce consilierii nu-şi promovează activitatea pe banii propriilor partide şi preferă banii publici? „Fiecare consilier să apară în emisiune să prezinte ce a făcut, ce n-a făcut, cu posibilitatea de a intra telefonic în direct cu cetăţenii. Reprezentanţii partidelor vin în faţa cetăţenilor în calitate de consilieri judeţeni. E o intenţie de a face un lucru bun”, ne-a declarat Aramă.  

„Grijă”

Aramă a mai spus că grupul consilierilor judeţeni ai PD-L va promova şi un proiect de hotărâre prin care se cere Direcţiei Economice a CJ să prezinte, în plenul fiecărei şedinţe ordinare, un raport privind nivelul cheltuielilor pentru achiziţionarea de bunuri, servicii, mobilier, aparatură birotică, maşini şi echipamente.

La următoarea întrunire a CJ, democrat-liberalii vor adresa două interpelări. Prima vizează măsura în care s-au respectat prevederile OUG 222 privind limitarea remuneraţiei din regiile autonome şi societăţile de interes judeţean la nivelul indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui CJ.

Aleşii PD-L vor să mai ştie în ce măsură s-au aplicat dispoziţiile HG 1751, care limitează indemnizaţia membrilor din adunările generale sau consiliile de administraţie ale societăţilor de interes judeţean la unu la sută din remuneraţia directorului judeţean.

Este interesant modul în care, pe de o parte, consilierii se gândesc să-şi promoveze imaginea pe banii noştri, dar sunt grijulii cu alte cheltuieli. Pentru informarea corectă a cetăţenilor, consilierii ar trebui să se gândească nu numai la emisiuni tv, ci şi la apariţii la radio şi în presa locală. Că nevoie de bani din publicitate are toată lumea. Sau poate ar fi mai simplu şi mai ieftin să se întâlnească la cabinetele lor direct cu cetăţenii…

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.