Gălăţeni acuzaţi că au deturnat transporturi către Portul Constanţa

Gălăţeni acuzaţi că au deturnat transporturi către Portul Constanţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
  • 14 persoane din Galaţi şi Constanţa au fost arestate după ce procurorii DIICOT Craiova le-au acuzat că au deturnat mai multe transporturi de anvelope care trebuiau să ajungă de la Slatina în Portul Constanţa * Anchetatorii au pus sechestru pe mai multe imobile din Galaţi şi Constanţa, în încercarea de a recupera prejudiciul

Reprezentanţii a două societăţi comerciale din Constanţa, având ca obiect de activitate transportul de mărfuri, au dat lovitura vieţii lor după ce, luni la rând, au furat din propriile maşini marfă de sute de mii de euro pe care o vindeau mai apoi cu acte false către alte firme de la malul mării. Cei implicaţi în încărcarea mărfurilor de la expeditori şi în transportare acestora, de cel mai multe ori către Portul Constanţa, erau constănţeni şi gălăţeni, care odată plecaţi la drum cu tirurile încărcate cu bunuri aveau grijă să le descarce şi să le vândă pentru a încasa banii.

Necazul a venit de la Slatina

Cel care i-a dat în vileag pe afacerişti a fost un producător de anvelope din Slatina, care apelase nu o dată la serviciile SC "Patronul şi Argatul" SRL şi SC "Daiodra" SRL, ambele din Constanţa. În momentul în care a constatat că nu a mai primit bani pe 10.000 de anvelope livrate în perioada aprilie - iulie 2010, afaceristul a sesizat poliţia.

Pe fir a intrat DIICOT, procurorii reuşind să demaşte demersurile reprezentanţilor celor două firme constănţene. Ei au stabilit că aceştia, după ce au descărcat anvelopele în valoare de 500.000 de euro, au aplicat sigilii false pe containere. Mai apoi, au dus ambalajele goale în port, iar marfa au revândut-o cu acte false către două societăţi din Constanţa şi au încasat banii pe care i-au folosit în scopuri personale. Potrivit procurorilor, gălăţenii şi constănţenii implicaţi în reţea adoptau frecvent astfel de practici, reuşind să jefuiască mai multe firme cu care aveau contracte şi cărora le-au creeat un prejudiciu total de 2,5 milioane de euro.

Descinderi la Galaţi şi Constanţa

În urma mai multor percheziţii care au avut loc la Galaţi şi Constanţa, procurorii au ridicat 15 persoane. 14 suspecţi, respectiv Adrian Carcea, Alina Căulea, Ion şi Răsuţu Dima, Marian Ghena, Viorel şi Petre Sidău, Marian Simuloiu, Alexandru Dumbravă, Daniel Cocârlea, Dorin Vişan, Robert Covaci, Cristian Şapera şi Marian Cimpoieru au fost arestaţi în baza mandatelor emise de judecătorii Tribunalului Dolj.

Pentru recuperarea prejudiciului produs prin constituire de grup infracţional organizat, furt calificat, înşelăciune, spălare de bani şi contrabandă, procurorii au cerut instituirea sechestrului pe trei autoturisme Mercedes, o ambarcaţiune de agrement, două case, două apartamente şi şase vitrine frigorifice. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de circa 345.000 de euro.

Citit 2230 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2012 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.