În penitenciar, zăbrelele au fost înlăturate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, în bisericile noastre s-a citit Evanghelia Înfricoşătoarei Judecăţi, ocazie cu care fiecare a privit în sine, ca într-o oglindă. A meditat la faptele sale mici sau mari… Rugăciunea de ieri a fost împletită de creştinii din bisericile Eparhiei Dunării de Jos   cu fapta bună, creştinească.

Cu binecuvântarea Arhiereului locului - Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, preoţii şi membrii comitetelor parohiale au dus fapta bună  fie în spitale, la patul bolnavilor, fie în căminele de bătrâni, fie la cei care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul Galaţi. Pentru că întotdeauna, Dumnezeu din marea-i dragoste pentru om revarsă mila Lui mai ales celor neajutoraţi, uitaţi de oameni, dar iubiţi de El.

Pe această linie se înscrie şi activitatea duhovnicească de ieri, când  însuşi Prea Sfinţitul Părinte Casian Crăciun, după rugăciunea din Catedrala Episcopală,  a revenit printre cei întemniţaţi din  Penitenciarul Galaţi, binecuvântându-i. Şi dacă cei cu pedepse mai uşoare au avut posibilitatea să meargă să se roage în capelă, alături de părintele Ioniţă Obreja, cei cu pedepse de peste 15 ani au primit binecuvântarea prin mână arhierească.

Astfel, în Duminica Înfricoşătoarei  Judecăţi, zăbrelele celulelor de maximă siguranţă au fost înlăturate şi odată cu ele şi cele ale sufletului…

Cei întemniţaţi au primit daruri de suflet - iconiţe, cărţi de rugăciune şi îndemnuri părinteşti la gânduri bune şi la căinţă pentru iertare de păcate. Lângă darurile de suflet s-au aflat  şi darurile de alimente şi dulciuri. Jertfa de alimente a fost darul tânărului preot Dimitrie Bute din Tecuci, care a fost hirotonit ieri, în Catedrala Episcopală.

Ca de obicei în aceste situaţii, Prea Sfinţitul Casian s-a rugat "Tatălui nostru", a vorbit cu cei privaţi de libertate, i-a ascultat şi L-a rugat pe Mântuitorul şi Răscumpărătorul păcatelor noastre să nu-i părăsească niciodată pe cei de  după gratii şi să le dea puterea căinţei, să realizeze păcatul şi să-şi ceară iertare. „Momente cum sunt cele de astăzi sunt bine primite de noi, ne-a spus Dănuţ B., privat de libertate şi aflat în Penitenciarul din Galaţi de aproximativ trei ani. Întâlnirile acestea - cât de mici cu Dumnezeu - ne trezesc la realitate, ne fac să privim cu alţi ochi libertatea pe care am avut-o şi pe care nu am ştiut cum să o preţuim…”

„Ce înseamnă când omul nu mai poate deschide el uşa, ci altcineva…,”   a conchis  Prea Sfinţitul Casian, invitându-ne la meditaţie.

Tot duminică, în urma colectei de bani care s-a strâns de la credincioşi în Catedrala Episcopală, au fost miluiţi, cu cuvântul şi fapta,  400 de creştini aflaţi în nevoi.

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.