Victima unui cerc vicios! Află de aici povestea tristă a adolescentei ucisă de prea multă libertate
Foto: Sursă foto: www.facebook.com

Victima unui cerc vicios! Află de aici povestea tristă a adolescentei ucisă de prea multă libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Bianca Mîntulescu, adolescenta de 14 ani care a murit după ce a căzut de la etajul 10 al unui bloc din Port, este exemplul clasic al copilului care a apucat pe căi greşite în ciuda faptului că a avut tot ce şi-ar fi putut dori * Mătuşa fetei, cea care în ultimul an s-a chinuit să o ţină în frâu, nu crede că aceasta ar fi ajuns de bună voie să îşi curme viaţa într-un mod atât de violent

Droguri, alcool, sex. O combinaţie periculoasă pentru un adult şi mai mult ca sigur fatală pentru o fată care face primii paşi în adolescenţă. În capcana din care un tânăr cu greu poate ieşi învingător pare să fi căzut şi Bianca, fata care peste o lună ar fi împlinit 15 ani, dar care, în noaptea de 11 spre 12 octombrie, a părăsit într-un mod brutal lumea aceasta. Adolescenta nu era singură pe lume şi nici nu făcea parte din categoria copiilor nevoiaşi, care se refugiază în lumea tentaţiilor iluzorii şi nocive pentru a uita de nefericire. Avea o mamă care muncea din greu în Spania pentru a-i asigura toate cele necesare, un frăţior mai mic şi o mătuşă, aici, la Galaţi, care timp de un an şi jumătate a dus o continuă luptă pentru a putea să îşi ţină nepoata în frâu.

”Bianca iubea viaţa”

Georgeta Moldoveanu, mătuşa Biancăi, este cea în grija căreia se afla adolescenta de circa un an şi jumătate, mai exact de când copila venise din Spania, unde locuise cu mama ei. ”A avut nişte probleme acolo cu tinerii care de mici au un stil de viaţă extrem de libertin. Sora mea a încercat să o ajute cum a putut, inclusiv prin intermediul unui centru special. Nu i-a plăcut acolo şi atunci a trimis-o la mine. Eu o ştiam de când s-a născut, eu am botezat-o şi am avut-o în grijă până la 8 ani. Era ca şi copilul meu şi ea s-a bucurat când a venit aici. Zicea mereu că nu vrea să mai audă de Spania. Era un caracter tare, nu o dărâma nimic. Dacă nu îi convenea ceva, pleca imediat, nu s-ar fi omorât”, povesteşte mătuşa Biancăi.

Traiul de cinci ani în Peninsulă pare însă să fi lăsat urme adânci în sufletul copilei cu personalitate în formare. Bianca dăduse, în Spania, de gustul drogurilor şi al vieţii sexuale, lucruri de care nu s-a putut lipsi nici aici.

Fura, fugea de acasă şi se droga

Mătuşa Biancăi susţine că a făcut tot posibilul ca fata să aibă un trai normal, adecvat vârstei sale. Asta a inclus şi înscrierea la şcoală, lucru care s-a făcut cu destulă dificultate şi pe care Bianca nu l-a apreciat. ”Nopţi întregi stăteam cu ea de vorbă şi voiam să înţeleg ce îşi doreşte. Am făcut eforturi să o înscriu la ”a doua şansă”, la Şcoala nr. 15. Mai mult lipsea de la cursuri. A vrut să meargă la dansuri, i-am dat voie şi bani. A cheltuit banii în alte părţi şi la dansuri nu s-a dus. După ce a început să umble cu diverşi indivizi de prin Micro 38, i-am interzis să mai plece din cartier, mai ales că ajunsese să îmi recunoască în faţă că se droghează cu etnobotanice. Vroiam să stea undeva unde să o pot supraveghea, cu o fată, două, în faţa blocului, nu cu tot felul de indivizi. Asta era pedeapsa”, explică Georgeta Moldoveanu.

Pentru a încerca să stopeze derapajele tot mai dese ale nepoatei sale, femeia a bătut la uşile tuturor instituţiilor care ar fi putut-o ajuta. Protecţia Copilului şi Spitalul de Psihiatrie au fost primele sesizate cu privire la problemele Biancăi. Un tratament simptomatic pentru consumatorii de etnobotanice dat de medici şi o consiliere psihologică oferită de cei de la Protecţia Copilului au constituit singura mână de ajutor oferită tinerei care decădea pe zi ce trecea.

Sex şi droguri la motel

În povestea fetei s-au implicat şi poliţiştii, în primăvara acestui an, când fata a apărut la uşa mătuşii sale după trei zile de  absenţă. ”Mi-a spus că a luat-o un băiat, Alin, şi a dus-o la Kankaz, unde au stat trei nopţi. Spunea că s-au drogat şi au făcut sex. Atunci am făcut plângere împotriva băiatului, care avea 19 ani. L-au identificat repede, dar nu mai ştiu ce s-a întâmplat de atunci cu dosarul, pentru că în urmă cu o lună Bianca a dispărut iar. Şi-a închis telefonul şi nu am mai ştiut nimic de ea”, conchide ruda fetei.

Dispariţia Biancăi a fost semnalată la Secţia 3, dar oamenii legii nu au reuşit să afle nimic de ea. Asta deoarece, prin intermediul unei prietene cu care obişnuia să piardă timpul, Bianca ajunsese în garsoniera unui tânăr. De la fereastra locuinţei situată la etajul 10, adolescenta şi-a luat zborul, la propriu, în noaptea de miercuri spre joi, lăsând în urmă un bilet în care a trecut un mesaj de iubire pentru mătuşa ei precum şi numărul de telefon al acesteia.

Rudele copilei se pregătesc acum de înmormântare şi vor să găsească o explicaţie pentru gestul dramatic la care a recurs adolescenta, mai ales că în urma necropsiei a reieşit că aceasta nu consumase nici droguri, nici alcool.

Citit 4999 ori Ultima modificare Duminică, 14 Octombrie 2012 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.