Traian Mândru a plecat dintre noi

Traian Mândru a plecat dintre noi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

O veste teribilă a îndoliat politica gălăţeană: inginerul Traian Mândru, fost subprefect şi apoi prefect al judeţului Galaţi, fost senator PSD şi fost director al Camerei de Comerţ şi Industrie Galaţi, a încetat, marţi, din viaţă.
Traian Mândru a fost, oficial, primul subprefect al judeţului Galaţi, desemnat în 1990, de fostul CPUN, având susţinerea navaliştilor, având în vedere că, până atunci, fusese director tehnic la Şantierul Naval. Traian Mândru a făcut echipă cu prefectul Nicolae Beuran şi cu celălalt subprefect, George Kramer. Dacă iniţial a fost liberal, Traian Mându şi-a schimbat ulterior opţiunile politice, devenind social-democrat. După experienţa în administraţie, dobândită în funcţia de subprefect vreme de şase ani, Traian Mândru a fost ales, în anul 2000 consilier local. A renunţat la mandat pentru a deveni prefectul judeţului Galaţi, post din care a demisionat în vara anului 2004 pentru a se dedica activităţii din PSD. A fost apoi, consilier al primarului Dumitru Nicolae, iar din septembrie şi până la finele anului 2008, Traian Mândru a ocupat funcţia de senator PSD în Parlamentul României, înlocuind-o pe Adriana Ţicău, devenită între timp eurodeputat.
Foştii colegi de partid şi din Camera de Comerţ regretă pierderea unui om de o mare nobleţe sufletească - Traian Mândru.

Citit 4508 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2012 18:46

5 comentarii

 • postat de V. POPESCU Joi, 22 Noiembrie 2012 17:32 Link la comentariu
  0
  1

  Oare acest Mihai Stroila este singurul prieten sau singurul om al carui destin a fost marcat sau ajutat de personalitatea puternica a lui TRAIAN MANDRU???... Undeti sunteti ceilalti multi care ati misunat in roi in jurul personalitatii sale,unde???!!!
  Regret profund disparitia OMULUI TRAIAN MANDRU si sunt mahnit de atitudinea galatenilor fata de acest dureros eveniment.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
  Condoleante familiei!

  Raportează
 • postat de MANEA ION Miercuri, 21 Noiembrie 2012 14:24 Link la comentariu
  0
  0

  Trist si indurerat ma alatur si eu cuvintelor frumoase ce intruchipeaza realitatea spuse sincer de Domnul ing MIHAI STROILA despre cel ce a fost Prefectul judetului GALATI, DOMNUL inginer TRAIAN MANDRU SItransmit condoleante familiei.DUMNEZEU sa-l odihneasca in pace ! Manea Ion

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 21 Noiembrie 2012 13:45 Link la comentariu
  0
  1

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace ... pacat ca se imputineaza OAMENII la care nu gasesti diferenta intre vorba si fapta....

  Raportează
 • postat de Mihai STROILA Miercuri, 21 Noiembrie 2012 10:55 Link la comentariu
  0
  2

  Citesc, ma frec la ochi si iar citesc ,aflu uimit si incredul, ca am ramas si mai singur, ca unul dintre oamenii pe care i-am pretuit si prieten de data recenta ne-a parasit prematur.Scara valorilor mele a mai pierdut o treapta.A insemnat mult pentru mine,pentru ca nimeni dintre demnitarii tinuturilor noastre,in afara de dansul,nu m-a sustinut cu atata determinare si respect, precum a facut-o dumnealui.

  Am colaborat, ne-am consultat si mi-a acceptat cu incredere consilierea profesionala in domeniul imbunatatirilor funciare-irigatiilor- si apararea impotriva inundatiilor in perioada cat a fost prefect si subprefect. A realizat,ca putini altii, ce importanta are irigatiile pentru agricultura judetului nostru si preocuparile si zbaterile sale pentru ca aceasta activitate sa mearga bine au fost deosebite. Dorea sa cunoasca totul despre acest nod gordian al agriculturii galatene.Atata cat m-am priceput ca specialist m-am straduit sa-i satisfac dorinta imensa de cunoastere din domeniul mea de activitate si m-a onorat faptul ca imi cerea des consiliere in aceste activitati.Increderea si respectul ereau reciproce.A sprijinit cu determinare imbunatatirile funciare-irigatiile in judet.

  M-a sprijinit dezinteresat intr-un moment de cumpana a vietii mele si in activitatea profesionala. M-a sfatuit :,,... nu mai fiiti asa oltean patimas ca politicul copleseste competentele profesionale si va faceti mai mult rau.." si ce dreptate avea.

  Sunt tentat sa vorbesc,cu precadere, despre exemplara sa corectitudine profesionala,recunoscut adept al bunei cuvinte,al adevarului si al dreptei judecati, ceae ce explica faptul ca a fost cu siguranta apreciat de colegii din Santierul Naval ca un excelent specialist ,dar si de oamenii judetului ca om de inalta morala si profesionalism.S-a dedicat pentru Galati, pentru judet si oamenii sai carora le-a apartinut.prin fapte ,prin sentimente,prin intreaga-i fiinta.Inpunea respect celor cu care venea in contact si avea rigoare si masura in in tot ce facea.

  Pastrez o vie amintire a personalitatii sale, caracterizata de modestie, de buna colegialitate si fructuoasa colaborare.Il regasesc in memorie cu chipul sau linistit si incarcat de bunavointa, sobru dar omenos,exigent si intelegator,in acelasi timp, devotat in ceea ce face ca facea totul cu pasiune si pricepere.
  Refuz sa uit,am si eu pacate omenesti,dar va marturisesc, sincer, ca nu am pete pe constiinta,precum vad,din pacate, c-au facut tocmai in aceste zile prin uitarea cu care l-au gratulat o serie dintre fostii sai colegi.Pacat,mare pacat!

  Cu pretuire va plang BATRANE PRINT si ma rog DOMNULUI sa va aseze sus,in loc te tihna, de pace, liniste, flori si verdeata, acolo unde dreptii si bunii crestini se odihnesc pururea.Compasiune si sincere condoleante familiei!

  Raportează
 • postat de ela Marți, 20 Noiembrie 2012 19:46 Link la comentariu
  0
  1

  A fost un OM deosebit. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! Condoleante familiei>

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.