Ciobanii din judeţul Galaţi, amendaţi cu 100.000 de euro pentru muncă la negru
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ciobanii din judeţul Galaţi, amendaţi cu 100.000 de euro pentru muncă la negru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Munca la negru e literă de lege la stânele de oi şi de capre din comunele gălăţene! Zeci de persoane, inclusiv copii şi străini, care lucrau pentru crescătorii la ovine şi caprine din judeţ fără a avea contracte de muncă, au fost găsite în timpul controalelor în cascadă pe care inspectorii de muncă le-au făcut la stâne în perioada 5-19 noiembrie, alături de jandarmi, poliţişti şi lucrători ai Serviciului Judeţean de Imigrări.

Echipele de control au găsit 44 de muncitori fără forme legale de angajare la 31 dintre cele 61 de stâne verificate, aplicându-le proprietarilor amenzi în valoare totală de 440.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro. „Au fost aplicate patru amenzi în valoare de câte 30.000 de lei fiecare la proprietari din localităţile Folteşti, Scânteieşti, Măstăcani şi Frumuşiţa; patruamenzi în valoare de câte 20.000 de lei fiecare la proprietari din localităţile Folteşti (două amenzi), Frumuşiţa şi Măstăcani; 22 de amenzi în valoare de câte 10.000 de lei fiecare la proprietari din Munteni, Schela, Scânteieşti, Folteşti (două amenzi), Smârdan (trei amenzi), Independenţa (trei amenzi), Frumuşiţa (cinci amenzi) şi Pechea (şase amenzi). A fost verificată şi o crescătorie de taurine din localitatea Slobozia Conachi, unde au fost depistaţi doi cetăţeni străini fără contract individual de muncă şi fără autorizaţie de muncă, fiind aplicată o amendă de 20.000 de lei”, a comunicat, ieri, Carmen Corodeanu, de la Biroul de Presă al ITM Galaţi.

Dosar penal pentru exploatarea minorilor

La trei dintre stânele controlate, oamenii legii au găsit tot atâţia copii pe care proprietarii îi puneau la muncă, deşi nu le făcuseră nici lor acte de angajare. „Grav este că trei proprietari de turme de oi din localităţile Scânteieşti (două persoane) şi Smârdan (o persoană) foloseau la muncă trei minori fără a avea forme legale de angajare, motiv pentru care vor fi sesizate organele de cercetare penală”, a informat Corodeanu.

Pe lângă amenzile aplicate, inspectorii de muncă le-au trasat ciobanilor termene de intrare în legalitate.

Citit 3444 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2012 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.