Impresionant: Gălăţenii au defilat pe Brăilei alături de militarii cu torţe

Impresionant: Gălăţenii au defilat pe Brăilei alături de militarii cu torţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Brăilei a fost, sâmbătă seară, scena unei impresionante desfăşurări de forţe. Nu mai puţin de o sută de militari din cadrul Garnizoanei Galaţi au defilat cu torţe, pe acordurile ostăşeşti ale fanfarei Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, de la sediul Inspectoratului de Poliţie, pe strada Brăilei, către Elice. Mii de gălăţenii, nerăbdători să asiste la acest moment unic, care simbolizează retragerea de pe câmpul de luptă a învingătorilor - un simbol al victoriei armatei, al victoriei poporului - şi-au ocupat locurile în „dispozitiv”, adică pe trotuarele arterei principale, cu mult înainte de începerea manifestării. Iar când coloana militară, în spatele căreia se afla prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a pornit pe Brăilei, mulţimea de gălăţeni n-a rezistat să rămână pe loc şi a pornit după ea, copii încercând cu entuziasm să bată şi ei pas de defilare. Momentul a fost fotografiat şi filmat de sute de gălăţeni, cei care nu aveau la îndemână un telefon mobil sau un aparat foto aplaudând cu bucurie spectaculoasa manifestare care a pus punct acţiunilor organizate de Prefectura judeţului Galaţi pentru a marca Ziua Naţională a României.

 

Citit 1999 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 15:36

4 comentarii

 • postat de alfar
  Luni, 03 Decembrie 2012 23:45
  doamne, nu-mi pot inchipui cum ar reactia acesti copii obezi sa intre intr-o lupta adevarata. ei cred si spera ca nu va exista niciodate. poate au dreptate. se crede ca vor fi doar lupte cu rachete si lovituri de la distanta. si daca nu va fi asa? , istoria e plina de misterii. daca imaginea armatei romane sta in niste imbracati in uniforme de 1,7 m
  si cu burta LA O DEFILARE chiar nu stiu de ce sa mai credem in ARMATA ROMANA. criteriile trebuiau sa fie clare: medie 1,85-1,9, si ostasi, si sint la greu in galati. , nu niste obositi de scris la calculator, care sa arate puterea armatei si spiritul ei. asta inseamna o defilare .o defilare inseamna sa arati ceva ce crezi ca poate te reprezinta, si mai inseamna si un moment de falasonie a unei forte ce te protejeaza. te apara, la o defilare trebuie pusi "brazii" ca in spatele lor trebuie sa fie si burticile si cheliiele I.T asta e altceva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 03 Decembrie 2012 23:20
  imi pare rau. cred ca mesajul" retragerii cu torte a invingatorilor" este real . din lupte reale se intorc cei ce stau in spate, la servicii si slugarii . ostasii de obicei mor. din cauza asta s-au intors din lupta doar niste grasucei fara nici o legatura cu semnificatia de ostean.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fane Milosu
  Luni, 03 Decembrie 2012 17:02
  Moment super penibil creat de conservatori la depunerea de coroane: S-au inghesuit peste 100 de persoane in spatele coroanei si a lui Durbaca, calcandu-se in picioare efectiv pentru a prinde un loc mai in fata, dar nu au reusit nici sa intre in interiorul monumentului pentru ca nu aveau loc. Partea penibila apare dupa depunerea coroanei, cand cei ramasi afara, pe treptele monumentului, s-au desprins pe doua randuri creand un culoar prin care s-a strecurat Durbaca si lingaii sai afara, cele doua coloane aplaudandu-l pe Durbaca, de parca adunarea de la cimitir era pentru ziua lui si nu pentru comemorarea eroilor cazuti pe front. Rusine domnu'Durbaca daca transformi, tu si parasutele de pa langa tine, un moment solemn intr-un cult al persoanei, intr-o bataie de joc. Ceva mai retinut l-au aplaudat si cei de la PP-DD pe Picu Roman, plecat din PC cu tot cu oamenii de incredere, dar si cu naravurile preluate de la seniorul Durbaca. Nu-i frumos domnilor care vreti sa deveniti senatori si deputati sa va bateti joc de eroii neamului slavindu-va propriile persoane.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mioara
  Luni, 03 Decembrie 2012 12:21
  Am privit cu emotie defilarea ostasilor cu faclii in mina.Lumea aplauda,a fost frumos!Haideti,la anul care vine,de ziua republicii sa punem la geam Tricolorul,asa ...ca sa stim ca sintem uniti ca natie si ca ducem impreuna povara acestor vremuri.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.