Lovitură disperată a hoţilor de fier înainte de Crăciun! Peste 15 metri de linie de tramvai, furaţi de la Combinat!

Lovitură disperată a hoţilor de fier înainte de Crăciun! Peste 15 metri de linie de tramvai, furaţi de la Combinat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei persoane au fost reținute în noaptea de luni spre marți de jandarmii gălățeni după ce au fost surprinse tăind bucăți întregi din calea de tramvai situată în apropierea societății Profiland, de pe platforma siderurgică. Potrivit IJJ Galați, flagrantul a fost făcut în jurul orei 2.20, când echipajul de intervenție i-au surprins pe trei tineri care tăiaseră șase bucăţi de cale ferată a 2,5 metri liniari/bucata, cu ajutorul unui aparat autogen, urmând ca marfa să fie apoi transportată la un centru de colectare a fierului vechi. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că cei trei abia își încheiaseră ”misiunea” și că aveau în mașina cu care se deplasau instrumentele necesare dizlocării și tăierii liniei ferate care aparține SC Transurb: aparat autogen, cuţit de tăiat (bec), două furtunuri a 22 de metri bucata, o butelie, un tub de oxigen cu manometru şi două ceasuri, o rangă, un târnăcop.

”Cele trei persoane, cu vârste între 21 şi 27 de ani, toţi din Galaţi, au declarat echipajului de jandarmerie că ei au fost până la un centru de fier vechi să împrumute obiectele pe care urmau să le folosească de dimineaţă la un alt punct de lucru. Dacă ar fi reuşit să ducă cele 740 de kg de cale ferată la un centru, ar fi obţinut suma de 740 lei”, a precizat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați.

Şinele de cale ferată, obiectele muncii dar şi maşina au fost lăsate în custodie combinatului iar celor trei persoane li s-au întocmit actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Doi dintre cei prinși în cursul nopții trecute au șanse sporite să ajungă după gratii, Ionel M., de 21 de ani și Cristinel F., de 25de ani, având antecedente penale.

Aceasta nu este prima captură de cale ferată făcută de jandarmi în urma unor furturi, pe data de 7 iunie 2010 oamenii legii descoperind un kilometru de linie tăiată din zona gării Cătuşa.

Citit 8405 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2012 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.