Trei persoane au fost rănite grav în urma unei explozii! Una dintre victime e în stare critică la Bucureşti

Trei persoane au fost rănite grav în urma unei explozii! Una dintre victime e în stare critică la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie de 34 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Arşi din Bucureşti după o deflagraţie petrecută într-o gospodărie din Suceveni


Sistemele de încălzire a apei improvizate au dovedit încă o dată cât sunt de periculoase la Suceveni, unde casa unui octogenar a fost cât pe ce să sară în aer din cauza acumulării de gaze. Totul s-a petrecut, se pare, din cauza unei butelii montată la un instant pentru apă caldă, şi care a scăpat gaze. În urma deflagraţiei, cele trei persoane aflate în locuinţă, respectiv proprietarul, de 82 de ani, un bărbat de 48 de ani şi o femeie de 34 de ani au suferit arsuri, ei fiind salvaţi de pompieri şi medici de la ambulanţă.
"Cele trei persoane au suferit arsuri ale membrelor inferioare şi toracice. După ce li s-a acordat primul ajutor, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Una dintre victime, respectiv femeia de 34 de ani, era într-o stare gravă, având arsuri pe circa 60 la sută din suprafaţa corporală şi a fost transportată în cursul nopţii de joi spre vineri la Bucureşti, la Clinica de Arşi", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Improvizaţiile pot ucide!

Este avertismentul lansat de reprezentanţii ISU cei care, prin garda de la Bereşti, au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului provocat şi limitarea efectelor la gospodăria din Suceveni. Specialiştii avertizează că instalaţiile de încălzire a apei nu trebuie conectate la butelii de aragaz, acestea neprezentând siguranţă. "Instanturile nu au echiparea unui aragaz privind elementele de siguranţă pentru prevenirea scurgerilor de gaze. Vorbim aici inclusiv de regulatorul de presiune a gazelor", specifică cpt. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Citit 3462 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 13:22

3 comentarii

 • postat de nicolaie
  Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 10:59
  Eu nu stiu cat se pricepe la instantele de incalzirea apei,capitanul Eugen Chirita,insa,ar trebui sa fie mai atent la afirmatii.Nu este adevarat ca incalzitoarele instant pe gaze nu au sisteme de protectie.Ba tocmai ca au chiar mai multe decat orice aragaz.Problema e ca multi au montat fel de fel de aparate de proasta calitate trimise din strainatate.
  Dar cel mai important aspect,consta in lipsa schimbatorului de caldura,pe care multi nu stiu ca este elementul principal la o asemenea instalatie,tinand cont de depunerile de calcar.
  Elementele de incalzire de apartament ,sunt tot "instanturi",pe care instalatorii le monteaza mai mult sau mai putin autorizat. Regula de aur este calitatea apei ce trece prin aparatul de incalzit.Apa demineralizata.
  Sistemul nostru traditional,de a ne ieftini la faina si scumpi la tarate,ne scoate bani din buzunar fara sa ne gandim.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cap limpede
  Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 10:02
  "Sistemele de încălzire a apei, improvizate, au dovedit........." sau "Sistemele de încălzire a apei (improvizate) au dovedit.......". Cred că e vorba de grabă şi neglijenţă. Cred că a vrut să scrie: "Sistemele de încălzire a apei care sunt improvizate au dovedit......" Cred că, în ediţia tipărită, greşeala a fost înlăturată.
  0
  0
  Raportează
 • postat de adiilie
  Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 08:09
  Sistemele de încălzire a apei improvizate, sau sistemele improvizate de incalzire a apei. ziarista semianalfabeta
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.