Decizie şoc! Judecătorii au decis să oprească lichidarea Apaterm. Cine va asigura căldura oraşului?

Decizie şoc! Judecătorii au decis să oprească lichidarea Apaterm. Cine va asigura căldura oraşului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decizie şocantă, miercuri, în dosarul care priveşte falimentul Apaterm (compania care asigură în prezent căldura şi apa caldă în Galaţi). Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au stabilit că Apaterm nu trebuie lichidată (aşa cum se stabilise iniţial), ci reorganizată. Asta înseamnă că activitatea lichidatorului este stopată, iar activitatea societăţii se poate desfăşura normal. Decizia este irevocabilă.

În aceste condiţii, este neclar cine va furniza apă caldă şi căldură gălăţenilor de la 1 februarie. Nemaifiind vorba despre lichidare, măsura rezilierii contractului dintre Primărie şi Apaterm - privind reţelele publice de distribuţie - nu mai are susţinere juridică şi este atacabilă în instanţă. Cu alte cuvinte, nu există nicio garanţie legală că nou înfiinţata societate Calorgal are dreptul de a încheia contracte cu asociaţiile de proprietari, câtă vreme judecătorii au scos din ecuaţia varianta lichidării societăţii, pe care se baza decizia de a ridica dreptul Apaterm de furnizare de servicii publice la Galaţi.

Puteţi citi punctul de vedere al autorităţilor locale, precum şi alte amănunte despre acestă întorsătură neaşteptată în războiul căldurii în ediţia de mâine a "Vieţii libere".

Citit 3681 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.