13 kg de niobiu furate din Combinat urmau să ajungă la fier vechi

13 kg de niobiu furate din Combinat urmau să ajungă la fier vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jandarmii gălăţeni i-au întocmit dosar penal unui angajat din Arcelor Mittal, după ce l-au prins cu 13 kg de niobiu asupra sa. Hoţul a fost oprit la porata Combinatului de agenţii de pază, care au chemat un echipaj al Jandarmeriei.

„Deplasându-se în zonă, patrula de jandarmi l-a identificat pe Ion N., de 54 de ani, din municipiul Galaţi, angajat al S.C. Arcelor Mittal S.A., fără antecedente penale. Asupra acestuia s-a găsit cantitatea de niobiu pe care lucrătorul încerca să o scoată din Combinat ascunsă sub palton, legată de brâu. Din declaraţiile lucrătorului de la Oţelăria 1 reiese faptul că a găsit cele 13 kg de niobiu, le-a ascuns în fişet, iar la sfârşitul programului de lucru le-a luat ca să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi”, ne-a explicat Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Pe piaţa neagră, un kilogram de niobiu, care este folosit fabricarea oţelurilor inoxidabile, se vinde cu 1. 000 de lei. Cele 13 kg de niobiu au fost returnate combinatului siderurgic, iar bărbatul va avea de dat explicaţii organelor de cercetare penală.

Citit 10977 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Februarie 2013 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.