Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
18 comentarii

Jandarmii gălăţeni i-au întocmit dosar penal unui angajat din Arcelor Mittal, după ce l-au prins cu 13 kg de niobiu asupra sa. Hoţul a fost oprit la porata Combinatului de agenţii de pază, care au chemat un echipaj al Jandarmeriei.

„Deplasându-se în zonă, patrula de jandarmi l-a identificat pe Ion N., de 54 de ani, din municipiul Galaţi, angajat al S.C. Arcelor Mittal S.A., fără antecedente penale. Asupra acestuia s-a găsit cantitatea de niobiu pe care lucrătorul încerca să o scoată din Combinat ascunsă sub palton, legată de brâu. Din declaraţiile lucrătorului de la Oţelăria 1 reiese faptul că a găsit cele 13 kg de niobiu, le-a ascuns în fişet, iar la sfârşitul programului de lucru le-a luat ca să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi”, ne-a explicat Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Pe piaţa neagră, un kilogram de niobiu, care este folosit fabricarea oţelurilor inoxidabile, se vinde cu 1. 000 de lei. Cele 13 kg de niobiu au fost returnate combinatului siderurgic, iar bărbatul va avea de dat explicaţii organelor de cercetare penală.

Citit 9911 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Februarie 2013 13:50

18 comentarii

 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor Duminică, 03 Februarie 2013 17:50 Link la comentariu
  0
  0

  VREM SALARII DECENTE,HOTII NU AVETI DECAT S-A II PRINDETI,MICI MARI ,DAR PE ACEIA CARE FURA CU CAMIONUL SI CU ACTE IN REGULA CAND II PRINDETI

  Raportează
 • postat de incomodul Duminică, 03 Februarie 2013 09:36 Link la comentariu
  0
  0

  postat de amorul artei

  Daca intr-adevar meseria omului e de tamplar inseamna ca nu e decat un simplu caraus iar hotii adevarati sunt altii.E greu de aflat cine se murdareste pe maini cu niobiu in otelarie ?
  Elaborarea si Tratamentele Secundare,se stie in tot Galatiul ."GREII OTELARIEI"

  Raportează
 • postat de ioio Duminică, 03 Februarie 2013 09:23 Link la comentariu
  0
  1

  Foaete bine punctat 'amorul artei'. Pun pariu ca 'ciorile' de la poarta combinatului, care vand tigari, nici nu s-au speriat. STIAU CA NU VIN PENTRU EI MASCATII. DACA ERA CEVA,MA ANUNTA" CUTARE DE LA SECTIA X SI Y", AR FI SPUS O CIOARA MAI INDRAZNEATA

  Raportează
 • postat de eu Duminică, 03 Februarie 2013 09:17 Link la comentariu
  0
  0

  furati fratilor daca aveti ce, as fura si eu dar nu am ce, asa ca astept marirea de salariu...

  Raportează
 • postat de liviu Duminică, 03 Februarie 2013 00:30 Link la comentariu
  0
  0

  Se fura pentu ca sunt salariile mici si de mizerie! Asa cum patronul isi bate joc de noi si noi il furam cum putem pe el! Toti fura, noi cu sacosa si directorii cu camionul dar cu acte!

  Raportează
 • postat de adevarul.ro Duminică, 03 Februarie 2013 00:14 Link la comentariu
  0
  0

  Un angajat al ArcelorMittal Galaţi a furat din combinat 13 kilograme de niobiu, metal rar folosit la blindaje şi rachete

  Niobiul care este utilizat la fabricarea oţelurilor speciale, dar şi a materialelor superconductoare şi a bijuteriilor, se comercializează pe piaţa neagră cu 1000 de lei kilogramul. Hoţul a declarat că intenţiona să-l vândă la „fier vechi”.
  Nicolae Ion, angajat la ArcelorMittal, secţia Oţelărie1, a încercat să iasă pe poarta combinatului siderurgic având ascunse sub haine 13 kilograme de Niobiu, un metal rar utilizat în metalurgie pentru obţinerea oţelurilori speciale.

  Pe piaţa neagră un kilogram de niobiu se vinde cu 1000 de lei, la un preţ mult subevaluat.

  Niobiul face parte din clasa metalelor rare (alături de titan, tantal, zirconiu, vanadiu şi altele). De culoare cenuşiu-deschis, lucios, are o mare duritate şi este foarte rezistent la coroziune. Este întrebuinţat la fabricarea oţelurilor speciale, mai ales a celor inoxidabile dar şi în domeniile electronicii (la fabricarea superconductoarelor), aviaţiei şi energiei atomice.

  Niobiul este considerat un metal de importanţă strategică întrucât aliajele la care este folosit se caracterizează printr-o remarcabilă rezistenţă la temperaturi ridicate care le face ideale pentru blindaje şi camerele de ardere ale motoarelor avioanelor cu reacţie şi ale rachetelor. Niobiul se topeşte la 2.468 de grade Celsius şi atinge punctul de fierbere la aproape 5000 de grade Celsius.

  Raportează
 • postat de DoRmi Sâmbătă, 02 Februarie 2013 21:26 Link la comentariu
  0
  0

  Referitor la pretul incasat la centrele de colectare a fierului vechi, cred ca niobiul (simbol chimic Nb) se achizitioneaza la acelasi pret ca si cromul (Cr) sau otelul inox. Consider ca este o regretabila eroare de tipografie din partea doamnei ziariste, niobiul neavand un pret de circa cinci ori mai mare decat aurul.
  La elaborarea otelurilor inoxidabile se folosesc cantitati mici de niobiu ( analiza chimica pentru un inox indica ... "usoare urme"). Cantitati mult mai mari de niobiu se folosesc in elaborarea otelurilor slab si mediu aliate, oteluri ce sunt folosite preponderent in constructii cu folosinta (intrebuintare) in mediu umed si/sau sarat.

  Raportează
 • postat de amorul artei Sâmbătă, 02 Februarie 2013 20:48 Link la comentariu
  0
  0

  Daca intr-adevar meseria omului e de tamplar inseamna ca nu e decat un simplu caraus iar hotii adevarati sunt altii.E greu de aflat cine se murdareste pe maini cu niobiu in otelarie ? N-as prea crede ca e greu de demascat reteaua mai ales ca metalul respectiv se gaseste intr-un singur loc pe platforma combinatului.
  Oricum,gestul omului este incalificabil mai ales ca vorbim de un individ care are 54 de ani.

  Mergand mai departe,ma mir cum trupele antitero,politia si mama securitatii ce au venit sa-l incatuseze pe omul asta n-au vazut coloratii care stau insirati la portile combinatului si vand tigari de contrabanda.Zi de zi !

  Ptr sindicate : Semnati contractul ccm cu bonusurile propuse de administratie si lasati inscenarile,grevele spontane planificate cu 3 zile inainte si alte bazaconii.Ce lider de sindicat sanatos la cap duce 300 de salariati in fata turnului la ora 7 pentru a protesta in fata unor birouri goale ? Ce lider de sindicat intreg la minte sparge geamurile unor birouri goale doar pentru a impresiona cativa salariati si cele 3 pisici care dormeau profund la caldura,cu fapta sa de vitejie.

  Ne gandim cum sa furam mai mult,cum sa trandavim la serviciu,cum ne-ar sta cu sute de milioane bonusuri si salarii compensatorii luate degeaba drept ordonanta insa putini sunt aceea care se gandesc la viitor,la siguranta locului de munca.E adevarat ca mare parte ar merita cel putin dublarea salariului insa la fel de bine altii ar trebui sa infunde puscaria,nu sa fie platiti cu 1000 ron pe luna.Vream salarii mari pentru toata lumea insa tainuim hotiile ptr ca gandim ca retarzii "lasa-l ca nu fura de la mine"

  Ps-Nu aruncati cu pietre in pianist !

  Raportează
 • postat de Kasanova Sâmbătă, 02 Februarie 2013 20:44 Link la comentariu
  0
  0

  Revin inca o data cu o intrebare: ce reprezinta aceste centre de achizitie a fierului vechi? Nu cumva o sursa de imbogatire pentru smecheri(vezi cazul de la Otelul Rosu) care-i indeamna pe saraci la furat? Ca fier vechi prin gospodariile oamenilor nu mai exista de mult, singurele surse fiind combinatul si domeniul public. Se pare ca incurajarea hotiei este o politica de stat, iar prinsi sunt numai cei mici, rechinii stau bine merci la apa adanca. Referitor la caz, cele 13 kg de niobiu cat la suta inseamna din cele cateva milioane de RON cash furate cu tot cu seif din casa unui patron de centru de achizitii dintr-un oras ca Otelul Rosu?

  Raportează
 • postat de Taliban Sâmbătă, 02 Februarie 2013 19:46 Link la comentariu
  0
  0

  Si ma rog de unde s-a ajuns la 1000 de lei kg pe piata neagra? Cine a 'cercetat' piata asta neagra si a ajuns la pretul asta? Pentru ca nu cred ca nici pe piata 'alba' nu vorbim de banii astia......mai realistic ar fi un 40-50 de dolari kilogramul......Ma indoiesc ca pe piata neagra ar lua mai mult de jumatate din banii astia. Hai sa fim seriosi.....nu se imbogateste nimeni cu ciupelile astea......to aia care fura cu acte o duc mai bine!!!

  Raportează
 • postat de Prindeti si pestii cei mari din otelarie ! Sâmbătă, 02 Februarie 2013 19:33 Link la comentariu
  0
  0

  @je

  Bravo prietene,ai pus punctul pe i.Probabil stii ca omul lucra ca si TAMPLAR in otelarie !

  Raportează
 • postat de Youtube Sâmbătă, 02 Februarie 2013 19:08 Link la comentariu
  0
  0

  youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RvI52O-rMKU

  Raportează
 • postat de Furt de 130 de milioane,un fleac ! Vrem 7 majorare de salariu... Sâmbătă, 02 Februarie 2013 18:41 Link la comentariu
  0
  0

  Ptr unii din otelarie salariul a reprezentat dintotdeauna doar o prima ptr ca si-au murdarit pantofii de praf.130 de milioane intr-o zi de munca nu castiga nici directorul combinatului.Si cand te gandesti ca ptr unii din otelarie majorarea de 7% chiar conteaza.Trist !

  Raportează
 • postat de Bugetarul Sâmbătă, 02 Februarie 2013 18:10 Link la comentariu
  0
  0

  INCA MAI ESTE DE FURAT?????? Ma angajez la combinat sa i-au 1.000 de lei salariu +bonusurile pe sub palton,in buzunare e.t.c.

  Raportează
 • postat de LA PUSCARIE CU TOTI HOTII DIN COMBINAT Sâmbătă, 02 Februarie 2013 17:57 Link la comentariu
  0
  0

  EHE,O SIMPLA ANCHETA POATE DEZVALUI LUXUL IN CARE SE DESFATA UNII OTELARI.CU DOAR 10 MILIOANE PE LUNA.

  Raportează
 • postat de flo Sâmbătă, 02 Februarie 2013 17:04 Link la comentariu
  0
  0

  Dar pe aia de fura cu camioanele sau cu garniturile de tren cand ii prindem!!??? Si daca ii prindem, cand ii bagam la puscarie!!? Sau le dam cu suspendare ca pana acum! Dar la ce sa te astepti la justitia din Romania!!!

  Raportează
 • postat de Felix Sâmbătă, 02 Februarie 2013 16:40 Link la comentariu
  0
  0

  numai atat ?

  Raportează
 • postat de je Sâmbătă, 02 Februarie 2013 16:15 Link la comentariu
  0
  0

  oare cei ce participau la elaborarea sarjei erau asa de fraieri???????????? a cazut magareata pe caraus.....el a cazut de fraier...bine ca nu spune cu cine e in cardasie..................sef de schimb?.maistru? sef de echipa?hai sa vedem ce stare sociala au cei de la otelarie??????????vanadium?etc?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.