UPDATE Recidivist fără permis împuşcat accidental de poliţişti, după o urmărire ca în filme (VIDEO)

UPDATE Recidivist fără permis împuşcat accidental de poliţişti, după o urmărire ca în filme (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ionel Gheoagă, un tânăr de 30 de ani din comuna Cosmeşti, a fost împuşcat de un agent de poliţie în această dimineaţă. Bărbatul a fost observat la volanul unui autoturism de un echipaj de Poliţie. Cu toate că i s-a cerut să oprească, tânărul a mărit viteza în încercarea de a scăpa de oamenii legii. După o urmărire pe o distanţă de circa 10 kilometri, bărbatul a virat pe şosea, către localitatea Furcenii Noi. Doar că, ghinion, drumul era îngustat din cauza zăpezii. În momentul în care poliţiştii au încercat să-l încătuşeze, tânărul a devenit violent, lovindu-l pe unul dintre agenţi. În timp ce colegul său i-a sărit în apărare, arma unuia dintre poliţişti s-a descărcat accidental şi l-a nimerit pe suspect în partea stângă a pieptului. Potrivit poliţiştilor, în maşina urmărită se aflau atât fetiţa bărbatului, în vârstă de 4 ani, cât şi concubina acestuia.

Cercetat deja tot pentru conducere fără permis

„Autoturismul a fost urmărit circa 10 kilometri, din satul Cosmeşti până în satul Furcenii Noi, unul dintre agenţii de poliţie folosind armamentul din dotare, cu care a tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Ajungând pe un segment de drum îngustat din cauza zăpezii, suspectul a fost nevoit să oprească, pentru că din sens opus venea un alt autoturism. Conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului şi a devenit extrem de violent. În încercarea de a-l încătuşa, pistolul unuia dintre agenţi s-a descărcat accidental, rănindu-l pe bărbat în zona hemitoracică”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Se pare că bărbatul nu este la prima abatere de acest gen. Ionel Gheoagă are deja o condamnare cu suspendare pentru că a condus fără permis. De asemenea, pe numele lui mai sunt două dosare penale aflate în anchetă la poliţie, din acelaşi motiv pentru care a fost urmărit şi azi dimineaţă. 

De la Tecuci la Galaţi

Iniţial, tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal din Tecuci. Totuşi, medicii de aici au hotărât la scurt timp transferul la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, în secţia Chirurgie toracică.

„Starea pacientului este bună, în momentul de faţă. El are o fractură costală pe parte stângă, care însă nu a necesitat operaţia. Considerăm că viaţa nu i-a fost pusă în pericol”, a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Protecţia copilului s-a autosesizat

Poate că cea care a avut cel mai mult de suferit în urma acestui incident este fetiţa de doar 4 ani a suspectului. Practic, ea a fost nevoită să asiste la o urmărire a maşinii în care se afla, la încercarea de imobilizare a tatălui ei şi la focurile de armă trase de agenţi. „Protecţia Copilului s-a autosesizat în acest caz, urmând ca o echipă să se deplaseze la faţa locului pentru a afla în ce stare este copilul. Dacă va fi cazul, fetiţa va beneficia de un program de consiliere psihologică”, a explicat Nicoleta Ioviţă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Citit 3291 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.