Un nou loc de joacă pentru copii, pe Faleză

Un nou loc de joacă pentru copii, pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de prichindei de la Grădiniţa „Parfumul Teilor” împreună cu părinţii şi cu educatoarele lor au înfruntat duminică frigul pătrunzător, umezeala şi curentul de pe Faleza Inferioară, pentru a se bucura de noul lor spaţiu de joacă inaugurat pe malul Dunării, în dreptul Hotelului „Vega”.

Atmosfera ca pentru mari inaugurări: muzică de promenadă cântată de Fanfara „Valurile Dunării”, garoafe roşii (PSD-iste) pentru mămici şi domnişoare, baloane şi bomboane pentru cei mici, iar pentru amuzamentul general am avut parte şi de o premieră: câteva personaje de poveste sau din desene animate, venite direct de la Teatrul Dramatic.

A fost surpriza directorului Vlad Vasiliu să scoată la bătaie măştile uriaşe pregătite pentru serbări stradale, cu care toată suflarea, indiferent de vârstă, s-a înghesuit să-şi facă poză. În aşteptarea tăierii panglicii, actorul  Vlad Vasiliu a pus la cale un mic spectacol de poezii şi cântece dedicate mamei. Protagonişti au fost nu doar picii de grădiniţă, ci şi câteva domnişoare în toată regula.

Locul de joacă inaugurat ieri cu mare pompă este, în întregime, donaţia firmei constructoare, DFS Center Grup din Piteşti.

„Copiii trebuie să aibă un loc singur în care să se joace, un loc în care să îşi poate dezvolta toate aptitudinile de la comunicare, socializare orientare, la aptitudini locomotorii. În ţară, avem peste o mie de unităţi de joacă realizate. Ele sunt concepute modular, pot acoperi orice tip de suprafaţă şi orice buget. Pe de altă parte, pot face parte integrantă din orice amenajare de parcuri, de zone agrement, fiind pe grupe de vârstă. Donaţia face parte din strategia noastră de marketing”, ne-a declarat reprezentantul firmei, Dragoş Dorcioman.

„Locul de joacă inaugurat azi este o investiţie privată realizată în colaborare cu Primăria. Eu sper că în condiţii de criză să găsim înţelegere la cât mai multe firme din Galaţi şi astfel de proiecte să se repete în parteneriate între Primărie şi companii private.

Cred că până la urmă este un semn că începe să crească nivelul civic. Nu poate doar Primăria să facă lucrurile acestea şi e nevoie şi de un aport din partea companiilor private”, a declarat viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco. 

În penuria de locuri de joacă pentru cei mici, donaţia firmei piteştene este binevenită. Dar cu o floare nu se face primăvară.

Citit 1515 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.