Pe DN 2B, moartea vine cu viteză

Pe DN 2B, moartea vine cu viteză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un şofer gălăţean s-a angajat în depăşirea unui autoturism, ignorând carosabilul umed şi vizibilitatea redusă şi a lovit frontal o maşină ce venea din sens opus * În urma impactului violent, şoferul care conducea regulamentar, preot în satul brăilean Plopu, a decedat, iar alte patru au fost rănite *

În seara zilei de 6 martie, la ora 21.30, Victor Popa, 49 de ani, din comuna Folteşti, judeţul Galaţi, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda Superb  pe DN 2B, la km 80+930, în afara localităţii Silistraru, judeţul Brăila, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane.

Pe fondul condiţiilor de ceaţă densă, vizibilitatea fiind sub 30 de metri, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mercedes condus regulamentar din sens opus de Dragoş Popa, 40 de ani, din oraşul Ianca, preot în localitatea Plopu,  acroşând lateral şi un alt autoturism pe care l-a proiectat în afara părţii carosabile.

Prea târziu

În urma impactului violent a rezultat decesul şoferului care conducea regulamentar, preotul Dragoş Popa, rănirea uşoară a soţiei acestuia şi a altor două pasagere. Şoferul gălăţean a fost şi el rănit grav, iar o pasageră a suferit leziuni uşoare.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, un echipaj de la Serviciului Poliţiei Rutire şi o ambulanţă. Subinspectorul Doru Stăncună a declarat că şoferul gălăţean nu a ţinut cont de vizibilitatea redusă şi de carosabilul umed, iar acest fapt l-a angajat într-o ciocnire frontală dură cu maşina condusă de Dragoş Popa.

Martorii susţin că victima a decedat după ce a coborât singură din maşina lovită, fără ajutorul pompierilor veniţi la descarcerare, doborât de leziunile interne. Personalul medical nu a mai putut face nimic pentru preotul din Plopu şi a preluat celelalte victime, pe care le-au transportat la spital în vederea unor examinări atente.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă în vederea stabilirii gradului de vinovăţie a şoferului gălăţean.

Citit 1629 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.