Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La 3 ani de la ultima rupere de nori care a desfigurat, la Tg. Bujor, în special de-a lungul străzii General Eremia Grigorescu, importante segmente din infrastructură, marţea trecută calamitatea s-a repetat, la proporţii mai mari.

După-amiază, între orele 16.00 - 17.10, torenţiala stihie a naturii s-a dezlănţuit cu o furie ce a băgat groaza în oameni, făcând prăpăd – au căzut 77,5 litri de apă/mp. Luând oraşul în stăpânire, şuvoaiele au făcut ce au vrut ele.

În primul rând, lidonitul: l-au dus pe tot la vale, lăsând „dezbrăcate” străzile Constructorilor, Partizanilor, Victoriei, Câmpului, Trei Stejari, Combinelor, Semănătorii… Strada principală, transformată într-un imens depozit de mâl. Debitul exagerat de apă a înfundat reţeaua de canalizare, punând Primăria Tg. Bujor în situaţia de a se mobiliza ca pentru a înlătura urmările unui dezastru.

Tot ce s-a cheltuit la sfârşitul lunii iunie şi începutul lui iulie pentru decolmatat, ca şi munca celor care s-au ocupat direct de kilometri întregi de şanţuri, îndepărtând nisipul – bani pierduţi, muncă în zadar. Pe 12 iulie, la ora 17.10, totul era dat peste cap.

Pentru revenirea la normal este nevoie, în primul rând, de fonduri. Atâta doar că se pune întrebarea de unde să le iei, ca să ai măcar cu ce cumpăra motorină pentru transportarea mecanizată a pământului din perimetrele urbane afectate de ruperea de nori?

În noaptea de marţi spre miercuri, celula orăşenească de criză, coordonată de primarul Ştefan Arfire, a intervenit în teren milităreşte, începându-se îndepărtarea mâlului şi desfundarea gurilor de canalizare.

Vrând-nevrând, domnul Arfire – pentru că, în privinţa banilor, Consiliului Local Tg. Bujor numai această rupere de nori îi mai lipsea! – se pregătea, ieri, să ceară Consiliului Judeţului Galaţi un ajutor bănesc de urgenţă.

Citit 2104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.