Târgul Apicol îşi deschide porţile începând de sâmbătă

Târgul Apicol îşi deschide porţile începând de sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A patra ediţie Târgului Apicol îşi va deschide porţile începând de sâmbătă, de la ora 8.00, la halele Agro-Dunărea (pe calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor). Organizat la iniţiativa apicultorului gălăţean Matei Saizu, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 17.00 şi duminică între 8.00 şi 15.00.

„Avem deja 60 de apicultori care şi-au anunţat prezenţa. Mai sunt încă 27 de producători care au sunat şi ne-au spus că dacă vremea le va permite vor veni la expoziţia de la Galaţi. Apicultorii şi producătorii vor participa şi la Brăila la un târg, iar de acolo vor veni la noi. Se pare că organizarea de la ediţiile trecute i-a încântat pe apicultorii participanţi, motiv pentru care sunt foarte mulţi cei care şi-au anunţat prezenţa”, ne-a spus Matei Saizu.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte trei ediţii, cei interesaţi vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu. „Vom prezenta ultimele noutăţi în domeniul utilajelor apicole. Ba mai mult, vom avea şi un model nou de stup. Şi-au anunţat prezenţa apicultori din Timişoara, Arad, Vatra Dornei, Făget, Bistriţa, Sibiu, Braşov şi, nu în ultimul rând, cei din Galaţi. Anul trecut am avut un invitat din Serbia. Anul acesta avem doi. Vom avea şi trei invitaţi din Bulgaria, care vin la recomandarea colegilor de la Slobozia”, a mai spus organizatorul.

Concurs de degustat

Sâmbătă, la târg, cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 24 şi Liceul de Artă, se va organiza şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu există sponsori pentru acest eveniment, Matei Saizu ne-a mărturisit că în urma concursului câştigătorii vor primi premii, constând, cum altfel, în produse apicole. „Expozanţii au fost de acord să sponsorizeze acest concurs. Toţi participanţii vor primi câte un borcănel de miere. Vom avea chiar şi o tombolă la care vom oferi premii surpriză”, mărturiseşte apicultorul gălăţean.

Intrarea la târg se va face pe baza biletului care costă un leu, iar acest bilet va asigura şi participarea la o tombolă. Câştigătorii vor fi anunţaţi în ziarul "Viaţa liberă" de luni.

Citit 2135 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.