În urma articolului din "Viaţa liberă", cazul crimei mascate cu un accident înscenat va fi redeschis

În urma articolului din "Viaţa liberă", cazul crimei mascate cu un accident înscenat va fi redeschis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La rândul lor, rudele victimei Milică Ghorghe au cerut expres reluarea analizării dosarului de cercetare penală în care nimeni nu a plătit pentru moartea violentă a ciobanului în vârstă de 73 de ani


Un dosar despre o moarte petrecută în împrejurări bizare, în urmă cu cinci ani, căruia procurorii i-au pus cruce printr-o soluţie de scoatere de sub urmărire penală a unui suspect, cioban la stâna fraţilor Enache. În filele dosarului 325658/2008 sunt cuprinse toate aspectele constatate de anchetatori privind moartea lui Milică Gheorghe, un bărbat de 73 de ani, care a avut parte de o moarte violentă în timp ce se afla pe câmp, cu o turmă de oi a fraţilor Enache din Frumuşiţa. Declaraţii care în mare parte se contrazic sau probe care, spun apropiaţii victimelor, ar fi fost ”ajustate” şi administrate în aşa fel încât să îndepărteze atenţia de la adevăraţii vinovaţi au făcut ca în final nicio persoană, nici măcar suspectul oficial, să nu răspundă. Tragedia, consemnată drept un fel de autoaccidentare prin căderea victimei sub roţile uni ARO, în ciuda faptului că, înainte de a muri, Milică Ghoerghe le-a spus atât rudelor cât şi poliţiştilor că a fost călcat cu intenţie de Nicu Enache, a rămas un mare semn de întrebare şi un ghimpe în sufletul familiei ciobanului decedat. Din fericire, acesta nu a dus secretul morţii sale în mormânt, şi, în ciuda eforturilor clanului Enache de a ”aşterne batista pe ţambal”, copiii şi nepoţii bătrânului au susţinut inclusiv  în faţa reporterilor ”Vieţii libere” că nu s-a facut dreptate. Mărturiile lor, puse alături de documentele existente la dosar, oferă un tablou halucinant asupra celor petrecute, aspect care nu le-a scăpat nici procurorilor de la parchetul unde a fost dată soluţia ce a adus tăcerea în privinţa acestui caz.

”În urma articolului de presă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a autosesizat şi a dispus reluarea analizării materialului probator existent la dosarul cauzei”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În cazul în care procurorii vor ajunge la concluzia că probele au fost administrate greşit, iar soluţia de scoatere de sub urmărire penală dată de Sorin Leau, magistrat la acea vreme în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal, a fost neîntemeiată, se va dispune redeschiderea cauzei. Acest lucru este cu atât mai probabil cu cât, zilele trecute, nepotul victimei, Gheorghe Enache, a înaintat o cererere către parchet prin care a cerut expres redeschiderea anchetei privind moartea bunicului său.

Citit 1917 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.