Îndemn la mişcare. Marea bicicleală - prin Galaţi, pe două roţi

Îndemn la mişcare. Marea bicicleală - prin Galaţi, pe două roţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Galaţi "Marea Bicicleală", eveniment ce s-a dorit atât un îndemn la mişcare pentru gălăţeni, cât şi un semnal de alarmă către autorităţi, care au uitat cu desăvârşire de nevoia de mişcare. Conform organizatorilor, nu mai puţin de 200 de biciclişti s-au încumetat prin traficul gălăţean, pe traseul Elice - Parc Viva - Trei Star - Hotel Galaţi - Elice, pentru a demonstra că, măcar pentru câteva zeci de minute, putem renunţa la maşini în detrimentul vehiculelor pe două roţi.

"Este primul eveniment de acest gen pe anul acesta. Până acum au fost cinci astfel de evenimente. Prea multe nu s-au schimbat în Galaţi de când ne-am apucat de acest lucru. Dacă din punctul de vedere al populaţiei de biciclişti se vede o reală schimbare, în sensul că vezi din ce în ce mai mulţi, din punctul de vedere al infrastructurii nu se simte aproape nimic. Le-aş propune oamenilor din Primăria Galaţi să lase maşinile pentru o zi şi să parcurgă drumul de acasă până la servici pe biciclete ", ne-a spus George Calinovschi, unul dintre organizatori.

"Sper că va creşte populaţia de biciclişti din oraş. Mi se pare că nu suntem destui. Nu sunt deloc mulţumit de pistele de biciclişti din Galaţi", ne-a declarat unul dintre participanţii la "Marea Bicicleală".

Spre deosebire de anul trecut, când siguranţa participanţilor a fost asigurată de echipaje ale Poliţiei Rutiere, de această dată, cicliştii de toate vârstele au fost nevoiţi să parcurgă respectivul traseu având grija suplimentară a şoferilor care îşi etalau caii putere pe Faleză.

În general, cei care au venit duminică pe Faleză au aflat de acest eveniment prin intermediul reţelelor de socializare. "Am aflat de evenimentul acesta de pe Facebook. E prima oară când particip. Am bicicletă de vreo cinci ani, însă nu pot spune că sunt mulţumită de pistele de biciclete. Au pomi pe mijloc, pe de altă parte, avem gropi, iar în trafic şoferii nu te ocolesc deloc", a spus una dintre participantele la eveniment.

Ninel Paraschiv, personaj cunoscut în lumea bicicliştilor din Galaţi, s-a declarat mulţumit de numărul participanţilor, mai ales că aceştia şi-au luat şi măsuri suplimentare de siguranţă. "Eu sunt la a treia bicicleală. Sunt mai mulţi biciclişti ca altă dată. De altfel sunt şi mai pregătiţi, au echipamente reflectorizante. S-au schimbat multe de la prima bicicleală. Atunci era doar o mână de oameni, acum sunt foarte mulţi", a spus acesta.

Următorul eveniment dedicat bicicliştilor gălăţeni va avea loc sâmbăta viitoare, în Pădurea Gârboavele.

Citit 2069 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 17:49

6 comentarii

 • postat de dj vasile
  Marți, 02 Aprilie 2013 20:59
  @under (legal IQ) : ne ducem si la padure, dar din pacate si acolo dam de tine sau de urmele lasate de tine! Bai...voi astia, cand muriti?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Marți, 02 Aprilie 2013 14:47
  @under fa-ti un control la cap...
  under la nebuni cu tine baiatule !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de under
  Marți, 02 Aprilie 2013 11:59
  la padure cu voi biciclistilor !!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 02 Aprilie 2013 10:56
  cand o sa avem capace peste canalizari, cand nu o sa avem maidanezi si cand o sa fie piste de biciclete o sa spunem ca suntem oras civilizat

  pana atunci, primaria sadeste flori in pamant adus peste tot, si care se insira si pe trotuare, si apoi la ploaie Galatiul devine O MOCIRLA EFECTIV (nu la figurat, la propriu) pentru ca suntem prea idioti sa intelegem ca orice zona cu pamant si verdeata trebuie ingradita / delimitata de ceva bordura subtire, rigola, inalta de 10cm, ca sa nu permita pamantului sa il duca vantul pe trotuar sau carosabil !

  dar suntem mult prea idioti si nu avem creier, facem totul asa ca sa fie facut acolo.. .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatzean
  Marți, 02 Aprilie 2013 08:49
  cand o sa scapam de cainii fara stapan de pe strazi atunci intradevar vom putea pedala prin acest oras.....pana atunci degeaba facem aceste evenimente.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Marți, 02 Aprilie 2013 06:43
  Traiasca trafele Ninel :).
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.