Mafioţii fierului de pe Garofiţei, cercetaţi pentru evaziune fiscală! Vezi unde ajungea fierul din Combinat

Mafioţii fierului de pe Garofiţei, cercetaţi pentru evaziune fiscală! Vezi unde ajungea fierul din Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anchetatorii au putut formula noi acuzaţii împotriva grupării suspectate că bătea agenţii de pază şi jefuia trenurile cu cocs de la Cătuşa


Dosarul în care o gaşcă temută de infractori care până nu demult făcea legea la periferia Combinatului se îngroaşă! Reţinuţi şi arestaţi la jumătatea lunii februarie sub acuzaţii grave, din care nu lipsesc cea de furt calificat, violenţe şi distrugeri, Ali Daniel Zanfir, zis "Lulu" şi alţi cinci suspecţi mai sunt acum subiecţii unei învinuiri.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de la Municipiu şi procurorii care se ocupă de caz au descoperit la domiciliul unuia dintre arestaţi un centru de colectare a fierului vechi. Potrivit surselor din cadrul anchetei, punctul de colectare fusese deschis ilegal cu circa trei luni înainte ca gruparea să fie arestată, în curtea undei case de pe strada Garofiţei. Acolo erau colectate toate deşeurile feroase pe care suspecţii arestaţi cât şi acoliţii acestora le furau, inclusiv din Combinat, unde pătrundeau, de cele mai multe ori, prin folosirea de violenţe, intimidări şi şantaj la adresa agenţilor de pază. Peste trei tone de fier vechi, respectiv componente metalice, bucăţi de şină de cale ferată sau capace de canalizare au fost ridicate şi predate în custodie Combinatului, poliţiştii de la Investigare Fraude efectuând în prezent cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În vizorul anchetatorilor ar fi, din câte se pare, şi un agent de pază care i-ar fi ajutat pe suspecţi să "procure" fierul care urma să ajungă în centrul ilegal.

Sclavia, o posibilă nouă acuzaţie

Gruparea lui "Lulu" a fost reţinută în urma mai multor descinderi desfăşurate, în cea mai mare parte, în locaţii de pe strada Garofiţei. Şase persoane din cele duse iniţial la audieri au primit imediat mandate de arestare, în privinţa lor existând suficiente probe că au agresat, fizic şi psihic, nu mai puţin de 116 agenţi de pază pentru a putea jefui trenurile cu cocs ori pentru a pătrunde în Combinat, că au distrus autoturisme ale companiei de securitate de pe platforma siderurgică, dar şi pentru că ar fi sustras aproape 400 de tone de cărbune din trenurile ajunse în gara Cătuşa. De asemenea, o parte a anchetei, derulată de un procuror al parchetului de pe lângă Judecătora Galaţi, vizează acuzaţii de sclavie aduse lui Ali Daniel Zanfir de către un seropozitiv din Galaţi. Dacă anchetatorii vor dovedi că "Lulu" şi acoliţii săi foloseau forţa pentru a racola şi pune la muncă ori la furat persoane neajutorate, ei ar putea fi acuzaţi de sclavie ori, mai rău, de trafic de persoane.

Citit 3485 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.