A fost reluată circulaţia trenurilor între Galaţi şi Tuluceşti!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

A fost reluată circulaţia trenurilor între Galaţi şi Tuluceşti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Operatorul feroviar privat care administrează calea ferată dintre Galaţi şi Bârlad „a dat bice” şi a finalizat lucrările de refacere a şinei smulse pe 22 februarie

Două luni au trecut de când circa un kilometru de cale ferată a fost smuls din pământ în urma unei alunecări de teren produse între Galaţi şi Tuluceşti. Cu toate că specialiştii estimau atunci că refacerea şinei va dura câteva luni bune, Transferoviar Grup, operatorul privat care a concesionat calea ferată Galaţi - Bârlad, a demarat lucrările imediat ce alunecările au încetat. Potrivit unor surse din cadrul şantierului, lucrările au urmat un ritm draconic, în sensul că s-a muncit aproape zi de zi la întărirea malurilor de pământ şi repunerea pe poziţie a şinei de cale ferată. Astfel, miercuri după-amiază a fost posibilă reluarea circulaţiei trenurilor între Galaţi şi Tuluceşti.

„Zona va fi ţinută sub observaţie în continuare, trenurile urmând să circule, pe porţiunea refăcută, cu restricţii de viteză”, ne-a precizat Constantin Oprea, directorul Transferoviar Călători.

De la alunecarea de teren care a făcut imposibil traficul feroviar, transportul călătorilor între Galaţi şi Tuluceşti s-a făcut cu autobuze, costurile fiind suportate de Transferoviar. Potrivit unor surse, cheltuielile ar fi fost uriaşe, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care operatorul ar fi preferat să investească în reabilitarea urgentă a căii ferate în loc să aştepte, aşa cum se vehicula iniţial, varianta accesării unor fonduri europene prin intermediul Ministerului Transporturilor.

Citit 4962 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.